Türkiye hamlesini yaptı! 8 yıl sonra geri dönüyor

Koronavirüs salgınının ardından pek çok ülke Formula 1 takvimine girmek için Liberty Medya ile görüşmeye başlamıştı. Türkiye’deki İstanbul Park pistinin işletmecisi Intercity de F1 yönetimi ile görüşmelerini sürdürüyor...

Türkiye hamlesini yaptı! 8 yıl sonra geri dönüyor
Türkiye hamlesini yaptı! 8 yıl sonra geri dönüyor
GİRİŞ 17.08.2020 12:21 GÜNCELLEME 17.08.2020 12:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son günlerde konuyla ilgili iddialar artmaya başladı ve F1 yönetiminin hem Jerez hem de İstanbul Park’la görüşmelerde sona geldiği söyleniyordu. Önde gelen spor medya kuruluşlarından Sky Sport İtalya, Türkiye’nin 15 Kasım’da Formula 1’e ev sahipliği yapacağını iddia etti.

 

 

PAYLAŞIMLAR DİKKAT ÇEKTİ

Bu gelişmelerin hemen ardından İntercity İstanbul Park işletmesinin sahibi Vural Ak’ın şahsi instagram hesabından yaptığı eski yarış paylaşımları ve pist görüntüleri de konunun gerçekliğini bir kademe daha arttırdı. İstanbul’da 7 yıl boyunca düzenlenen ancak F1 yönetimiyle yaşanan anlaşmazlık sebebiyle 2012’den bu yana duran organizasyon, kasım ayında yeniden düzenlenirse, Türkiye’ye seyircisiz bir dönüş yapmış olacak. Konu ile ilgili görüş bildiren TOSFED Basın Sözcüsü Atıl Atılgan, “F1’in İstanbul’a dönmesi için çalışmalar ve görüşmeler uzun bir süredir devam ediyor. Ancak henüz netleşmiş bir karar olduğu yönünde bize bilgi gelmedi” şeklinde konuştu.

SON YARIŞ 2011'DEYDİ

İlk İstanbul Park Grand Prix’i 21 Ağustos 2005 tarihinde yapıldı ve McLaren Mercedes’in Fin pilotu Kimi Raikkonen bu yarışı kazandı. İstanbul’da son yarış ise 2011’deydi ve Sebastian Vettel kazandı. 2012 senesinde ise anlaşmazlıklar sebebiyle takvimden çıkartıldı.

F1 takviminden çıkmasının sebebi yönetimin Türkiye’den istediği ücreti 26 milyon dolara çıkartmasıydı. Hükümet bu miktarı ödemeye yanaşmadı.

Bir önceki rakam 13.5 milyon dolardı. Pist Formula 1’in yapılmadığı senelerde farklı otomobil ve bisiklet yarış organizasyonlarına ev sahipliği yaparak faaliyete devam etti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 13
  • lazım değil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize faydası varsa gelsin, onun dışında artık kimsenin umursamadığı gereksiz bir organizasyondan başka birşey değil.
    Cevapla
  • Formula1 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye kazandıracaksa gelsin. Yoksa hem kendileri eğleniyor, hem de üzerine ülkeden milyonlarca dolar para alıp gidiyorlar. Gelip arabalarını sürecek, paralarını alıp gidecek sessiz sedasız. Sahada izleyici olmayacak, Türkiyede tv de yayınlanmayacak yada paralı kanalda olacak onu da bir kaç meraklısı alır.
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    gelrise cok guzel olur bu bir prestij meselesidir
    Cevapla
  • Prestij meselesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir prestiji yok. Türk takımı olmadıktan sonra bize hiç bir faydası yok. İstediğimiz gibi geliştirip teknolojisini ileri seviyeye çıkarıp başarılı sonuçlar alacağımız kendimize ait bir yarış arabamız olmadıktan sonra hiç bir prestij elde edemezsin F1 de. Sadece Pist kurarsın, üzerinden geçip giderler. Bunun neresi prestij.
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    covidden dolayı tek getirisi masrafları olacak.
    Cevapla
  • Abdullah64 3 yıl önce Şikayet Et
    Duymuyor musun Serkan, adamlar 27 milyon dolar istiyor.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesala ne gibi masraf olacak..
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    hem artistlik yapıp gönderip hem tükürdüğünü yalamak. bu ekonomide kimse gitmez zaten o zaman hem daha popülerdi hem de ekonomik durum daha iyiydi
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi çok iyidik ülke olarak çeşme 1 milyon nüfusa dayanmış muğla antalya bodrum kapasitelerin 8-9 katına çıkıyor .Pandemi dolayısıyla turist gelmeyince in cündi gördüklerimiz.Alış veriş merkezlerine gitsen adım atacak yer yok cafelere gitsen boş masa yok siz hale ekonomik sıkıntım deyip dalga geçin siz 2000 yıl çok özlediniz sanırım.
    Cevapla
  • 61KENARABENİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Artistliği Bernie Ecclestone yaptı.Türkiyede F1 televizyonlarda bile izlenmezken 80 li yılların başından beri f1 takipçisiyim bendeki arşiv Türkiye f1 de yoktur. Yani diyorumki bilmediğin konulara bilmiş gibi dalmayacaksın. Bernie Ecclestone artistlik yapıp istediği parada diretince REİS postayı koydu. silverstone ve monza'nın beş katı para istiyordu İstanbul parktan o yıl,üçün birini aldı gitti,daha detaylı bilgi verirdim lakin ,malum zaman meselesi.
    Cevapla
  • buişlerböyle 3 yıl önce Şikayet Et
    sen git kumda oyna kanı bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle