Dolarda gözler Merkez'de

Dolar/TL'de yukarı yönlü hareket sürerken dolar kuru 17 Ağustos haftasına 7.37 seviyesinden başlıyor. Piyasalarda bu hafta en önemli gündem TCMB'nin faiz kararı olacak. Son iki toplantıda faiz indirim döngüsünden çıkan ve politika faizini 8.25'te bırakan Merkez'in bu toplantıyı da pas geçmesi ancak fonlama kanalları üzerinden faizleri artırarak sıkılaşmaya gidebileceği beklentilerde öne çıkıyor.

Dolarda gözler Merkez'de
Dolarda gözler Merkez'de
GİRİŞ 17.08.2020 08:47 GÜNCELLEME 17.08.2020 12:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolar kurunda geçen hafta geçilen 7.35 TL seviyesinin ardından bu hafta yoğun veri gündemi izlenecek. Haftanın ilk işlem gününde Bütçe Dengesi verileri öne çıkarken piyasaların içeride gözü kulağı TCMB'nin perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında.

 

 

Dolar endeksi 93 puanın altına gelerek değer kaybetmeye devam ederken TL negatif ayrışıyor. Dolar/TL paritesi 17 Ağustos haftasına 7.37'den başlıyor, euro 8.74 TL gram altın ise 460 TL üzerinde.

YORUMLAR 5
  • Baris 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü dinle lütfen merkez bankası ve şu faizlerde şok bir indirime git. En az 500 bp indirime gidin hem dolar nasıl düşüyor görürsünüz evelallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Anladığım kadarıyla faizler turkiye'de yükselmeden bu durum düzelmeyecek gibi geliyor bana. Sanki merkez bankasını buna zorluyorlar.
    Cevapla
  • Orhan Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sürpriz Doların sert düşüşü ile olacaktır
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 5 liraya inecek
    Cevapla
  • Hsuyjkkjg 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke görsek
    Cevapla