Rekabet Kurulu izin verdi! Aras Kargo Avusturyalıların oluyor

Aras Kargo`nun yüzde 80 hissesi Avusturyalı Österreichische Post`a geçiyor. Rekabet Kurulu, Aras Kargo`nun tek kontrolünün Österreichische Post iştiraki Post 206 Beteiligungs tarafından devralınmasına izin verdi. 14 bine yakın çalışanı bulunan Aras Kargo`nun 900`e yakın da şubesi var.

Rekabet Kurulu izin verdi! Aras Kargo Avusturyalıların oluyor
Rekabet Kurulu izin verdi! Aras Kargo Avusturyalıların oluyor
GİRİŞ 14.08.2020 15:35 GÜNCELLEME 14.08.2020 15:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, Aras Kargo'nun tek kontrolünün Österreichische Post iştiraki Post 206 Beteiligungs tarafından devralınmasına izin verdi.

 

 

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Aras Kargo Yurt İçi Yurt Dışı Taşımacılık A.Ş.'nin tek kontrolünün Österreichische Post AG'nin iştiraki olan Post 206 Beteiligungs GmbH tarafından devralınması işlemine izin verildi.

NE OLMUŞTU?

 

 

Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post (Austrian Post) %25 hisse sahibi olduğu Aras Kargo'daki payını %80'e yükselteceğini açıklamıştı.

Österreichische Post'dan yapılan açıklamaya göre, şirkette Baran Aras %20 hisse ile müşterek malik olmaya devam edecek ve aynı zamanda Aras Kargo Yönetim Kurulu'nda görev alacak.

Önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenen anlaşma düzenleyici kurumların onayına tabi olacak.

YORUMLAR 14
  • Güngör German 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yerli firmamizin sahipleri gelecek nesillere ve çocuklarına bırakacaklarına dahada geliştirip uluslar arası alanda güçlü firma yapacaklarına sat kurtul mantığıyla satıyorsunuz çocuklarınızda şunu söylecek bu firma bir zamanlar dedeminmiş diyecekler çok yazık, yapacak bir şey yok anzaklara Hayırlı Olsun. çocul
    Cevapla
  • westanlı65 3 yıl önce Şikayet Et
    kargo sahibi işi biliyor.. başka bir isim altında yeni bir kargo şirketi açacak. sonra avusturalyalı sakinler kazığıyla baş başa kalacak..
    Cevapla
  • Musahhih Tg 3 yıl önce Şikayet Et
    "Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post (Austrian Post)"... Doğrusu Avustralyalı değil Avusturya'lı olacak.. 2 ülke arasında binlerce km fark var...
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    şirketlerin satılması hayra alamet değil. sermaye yabancılara geçiyor, vatandaşımız bunların çalışanı. bu durum diğer tüm stratejik sektörler için de geçerli. Eğitim, Savunma, iletişim, buna lojistik de ekleyebilir. bunlar yerli olmalı
    Cevapla
  • laborforce 3 yıl önce Şikayet Et
    Satılsın,kargoya verdiğin malın akıbeti belli olmuyordu.Keşke Sürat Kargo da satılsa.Gelen malı teslim etmiyor ama müşteri adresinse bulunamamıştır diye sms atıyordu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle