Bakan Albayrak duyurdu: Avrupa'da bir numarayız

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Haziran ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 0.1 oranında arttı. Mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Haziran'da aylık yüzde 17.6 arttı. Veriyi değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Sanayi Üretimi Endeksindeki %17,6’lık artışla Türkiye, haziran ayında Avrupa sıralamasında ilk sırada yer aldı" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak duyurdu: Avrupa'da bir numarayız
Bakan Albayrak duyurdu: Avrupa'da bir numarayız
GİRİŞ 14.08.2020 11:01 GÜNCELLEME 14.08.2020 11:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %8,0 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %1,0 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6,4 azaldı.

 

Sanayi üretimi aylık %17,6 arttı
 
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %7,8, imalat sanayi sektörü endeksi %19,0 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6,7 arttı

BERAT ALBAYRAK: AVRUPA SIRALAMASINDA İLK SIRADAYIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter hesabından haziran ayı sanayi üretim verisini değerlendirdi. Bakan Albayrak; "Sanayi Üretimi Endeksindeki %17,6’lık artışla Türkiye, haziran ayında Avrupa sıralamasında ilk sırada yer aldı. Öncü ekonomik göstergelerdeki güçlü toparlanma, büyüme rakamlarıyla ilgili karamsar beklenti içerisinde olanları inşaallah bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak."

Bakan Albayrak'ın paylaşımı şu şekilde:

BAKAN VARANK: TÜRKİYE İLK 5 ÜLKE ARASINA GİRDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayi üretimi performansıyla dünyada en hızlı toparlanan ilk beş ülkeden biri olduk" dedi.

Bakan Varank'ın açıklaması şöyle:

Haziran'da sanayi üretimi hem aylık hem de yıllık bazda yükseliş gösterdi. Her iki verinin de pozitif olması, reel sektörün gidişatını göstermesi açısından oldukça sevindirici. Aylık artış yüzde 17.6 olarak gerçekleşti, mayıs ayındaki güçlü seviyeyi, haziran'da da tekrarladı. Sermaye ve ara malı kalemlerindeki çift haneye varan artışlar, yatırım talebi açısından da çok güçlü bir sinyal veriyor. Gösterdiğimiz bu aylık performansla, dünyada en hızlı toparlanan ilk beş ülkeden biri olduk.

 

YORUMLAR 15
  • CEMAL 3 yıl önce Şikayet Et
    berat bey, dolar borcu olanda olabilir olmayabilir de, örn. neden bir ürün tarlada 50kr tezgahta 2 tl en çok artmasının sebebi yakıt ve taşıma, bir de 2002 dış borç kaç dolardı şimdi kaç dolar, bu çoğalan borcu hep fakir fukara kemer sıka sıka mı ödeyecek.
    Cevapla
  • Özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar borcumuz yok neden korkalım. Dolar borcu olan düşünsün
    Cevapla
  • serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyadan şu aşıyı acil getirin. lütfen
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Vah Türkiyem Vah
    Cevapla
  • Said yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bakanım maşallah türk milleti olarak herşeyde birinciyiz sayenizde. İkinciliği kabul etmeyiz çalışmalarınızı ona göre yapın düşmanlar çatlasın
    Cevapla
  • Mırrı 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi misin sen arkadaşım?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle