Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Lider Türkiye olacak

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Lomidze, "Talep hacmi geçen yıla yaklaşıyor ve Türkiye’nin bu yıl Rus turizm pazarında iyi bir yaz geçireceğini söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Lider Türkiye olacak
Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Lider Türkiye olacak
GİRİŞ 11.08.2020 11:49 GÜNCELLEME 11.08.2020 11:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, bu yıl 4,5 ila 5 milyon arasında Rus vatandaşının yurt dışında tatil yapmasını beklediklerini belirterek, "Türkiye’ye yönelik yüksek bir talep var. Türkiye bu yıl da yurt dışı tatilinde lider ülke olacak" dedi.

Lomidze, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ışığında turizm sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ile çok sayıda ülke arasında uçuşların hala kapalı olduğunu anımsatan Lomidze, "Uçuşların hangi ülkelerle açılacağını henüz bilmiyoruz. Ancak insanlar, üzerinden farklı noktalara gidebildikleri İstanbul ile uçuşların başlamış olmasını avantaja çeviriyorlar” diye konuştu.

Türkiye’ye uçuşların başlamasıyla turizm sektörünün canlandığına işaret eden Lomidze, "Bu yıl 4,5 ila 5 milyon arasında Rus vatandaşının yurt dışında tatil yapmasını bekliyoruz" dedi.

Rus turistler nezdinde Türkiye’ye yönelik yüksek bir talebin olduğuna vurgu yapan Lomizde, şöyle konuştu:

"Turistlerin bu yaz karşılaştıkları koşulları göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’ye yönelik yüksek bir talep var. Ağustos sonu ve eylül başını kapsayan çok iyi göstergeler var. Türkiye bu yıl yurt dışı tatilinde lider ülke olacak. Talep hacmi geçen yıla yaklaşıyor ve Türkiye’nin bu yıl Rus turizm pazarında iyi bir yaz geçireceğini söyleyebiliriz."

Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle mart ayında durdurulmuştu. İki ülke arasındaki tarifeli uçuşlar 1 Ağustos, charter uçuşlar ise bugün itibarıyla başladı.

Türkiye, geçen yıl ağırladığı yaklaşık 7 milyon Rus turistle, Rus vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı.

 

 

YORUMLAR 12
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona getirecekler.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    turist gelsin, virüs önemli değil.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden savaştan kaçınmalıyız
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet köşe köşe maske takmayanların peşinde koşsun.. . Bu virüsü Türkiye ye yaymak isteyenler turistlerle beraber gönderecekler. Devlet aşı dezenfekte maske ve dsö ye para yetiştirmek için Vatandaşa geçirecek cezalarla. Uyumayalım. Laboratuvarlarda ileride olacak biyolojik savaşa karşı hazirligimizi yapalım. amerikanın tarımda mikrobu yayıp sonra ilacı bizde diyip dize getirdiği gibi çömelmeyelim..
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus turistler gelsin, iyidir.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizm ucuzluğu hariç herhangi bi konuda lider olamayız zaten
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Er kan o yüzden durmak yok chp ye devam dedene , babana söyleseydin zamanında refah partiye , demokrat parti yerine chp oy atmasaydı biz birçok konudalider olurduk şimdi sende atanın yolunda devam et belki heykellerde nırvanaya ulaşır az kaldı.
    Cevapla
  • Alyazmalım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar gelsin yerliler ormanlardan kovulsun. Neymiş belediye kiralamış.
    Cevapla
  • YouTube Aşkı Def 3 yıl önce Şikayet Et
    Erkan efendi bu yaşına kadar ülkeye ne faydan oldu merak ediyorum. Muhalefet etmek kadar kolay ne var ki...
    Cevapla
  • TRABZON 3 yıl önce Şikayet Et
    1 Türk lirası = 10.04 Rus Rublesine Denk. Ayrıca en kısa zaman da nakil yaptır.
    Cevapla
  • Tuncay Taşcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ümidinizi yitirmeyin bir gün bir çok alanda lider oluruz inşaAllah.
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru senden bi cacık olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle