Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının önümüzdeki yıllarda da yatırımcının yüzünü güldüreceğini ifade etti.

Memiş "Dokuz haftadır bu yükseliş trendi soluksuz bir şekilde devam ediyor. En son Haziran ayının ilk haftasında 365 TL'ye kadar geriledi. Maalesef bugünkü geldiğimiz nokta altın fiyatlarının bu ağresif yükselişlerine artık yurtiçi piyasalarda Dolar - TL kuruda destek vermiş oldu. Serbest piyasalarda 493 TL seviyesine kadar yükselen gram altın, zaman zaman bölgelere göre gram altının 500 TL satıldığını görmüş olduk" dedi.

"500 TL'NİN BİLE ÜSTÜNE ÇIKABİLİR"

Tarihi anormal günlerden geçiyoruz bu anormal süreçlerde ki fiyatlamalar belirsizliğini korumaya devam ediyor. Düşük likite, düşük faiz oranları merkez bankalarının almış olduğu tedbir kararlarla birlikte artık altın fiyatlarının ons tarafında 2300 Dolar seviyesinin hedeflendiği bir seviyeyide artık gündeme taşıyor. Altının ons fiyatında yeni rekorları görmeye devam edeceğinin işaretini veriyor bize. Risk olarak iç piyasalarda Dolar - Tl kurunu takip etmeye devam ediyoruz. Dolar - TL kurundaki bu ağresif yükselişler devam ederse belki altının gram fiyatı yakın zamanda 500 TL seviyesinin üzerine bile yükselebileceğini tahmin ediyoruz. Ancak şuanda Kapalı Çarşı döviz bürolarının önlerinde kuyruklar oluştu. Döviz, fiziki gümüş ve altın almak isteyen vatandaşlar kuyruklar oluşturdu. Altın tarafında ciddi bir rağbet var. Bu fiyatlar çok ağresif yüklelişler olmasına rağmen fiyatlarına bakmaksızın hala vatandaşların talebi devam ediyor.

DÜNYA SİSTEMİ ALTIN VE GÜMÜŞ SİSTEMİNE YÖNELİYOR

Vatandaşların şunu net bir şekilde bilmesi gerekiyor. Gerçek paralar üzerinden artık dünya sisteminde bir değişiklik var. Dünya sistemi altın ve gümüşe yöneliyor. Doalr rezerv para olmaktan çıkıyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ ÖNÜMÜZDEKİ YILARDA DA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

Gram altının yüzde 60 civarında bir getirisi oldu. Bundan sonraki yıllarda altın güvenli olmaya yatırımcısına kazandırmaya devam edecek ancak altın fiyatları çok yükseldi diye vatandaşlar üzülmesin ona alternatif olarak gümüş emtiyası var. Gümüş tarafını ihmal etmeyen gümüş yatırımcısınada bu 8 aylık süreç içerisinde gümüş altından 2 kat fazla kazandırdığını görümüş olacak bu 6 aylık süreç içerisnde.

GÜMÜŞ ALTINI TAHTINDAN EDEBİLİR

Gümüşün bu 5 aylık süreç içerisinde yüzde 120 kazandırdığını altından 2 kat fazla getirisi olduğunu, altını tahtından ettiğini özellikle anımsatmak isterim: O yüzden altının gram fiyatı 500 TL ben altın biriktiremiyorum diyenler gümüş tarafını ihmal etmemeli. Altın ve gümüş almak bugünlerde çok uygun. Özelikle elinde fiziki altın bulunduran veya banka hesaplarında altın bulunduranlar şuanda gümüş alırlarsa bence 2 kat kar etme olasılığı çok güçlü. Önmüzde ki yıllarda gümüşün altını tahtından etme devam edeceğini tahmin ediyoruz. Gümüşün  kesinlikle tasarrufçuların bir tarafında olması gereken bir emtiya diyebiliriz. 

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Numan 09.08.2020 20:20
    Artık bu adam ne derse tersini yapacağım. Babama alma dedim bunun yüzünden rezil oldum
  • gaddar 08.08.2020 08:00
    380 ikin almayin diyordu. bence salliyor. tutarsa ben demiştim diyecek. tutmazsa dış müdahale diyecek
  • Zeynep 07.08.2020 11:53
    Düne kadar düzeltme olacak altın düşecek dedi durdu. 385 TL ye düşecektir dedi ki öncesinde de yine sürekli düşüşten bahsetti. Kendisine güvenen birçok insanın altın almamasına neden oldu. Ama hâlâ çıkıp yorum yapabilmek çok ilginç. Aylarca düşecek düşecek lafından sonra şimdi yükselecek demesi çok ilginç.
  • Naci 06.08.2020 22:21
    Ben şunu söyleyebilirim türk liramız degerli bizim amma oyun bunlar dış güçlerin oyunu yok dolar çıktı yok altın 500 oldu gramı yahu bir gram bu ya her yerini kaplasan parayla bir gramı en fazla 150 yapsın bunlar batının oyunu kanmayın biz türüküz bütünüz bekleyin kumse almasın bence
  • Misafir 06.08.2020 22:14
    Kesinlikle analizleri güvenilmez. Analist olabilir ama tahminleri hep yanlış
Daha fazla yorum görüntüle