Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!

TÜİK'in dün açıkladığı temmuz enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Merkez Bankası, çekirdek enflasyon eğiliminin yükseldiğine dikkat çekti.

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
GİRİŞ 05.08.2020 10:34 GÜNCELLEME 05.08.2020 10:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüketici fiyatlarının temmuz ayında yüzde 0,58 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun 0,86 puan gerileyerek yüzde 11,76'ya gerilediğini anımsatırken, yıllık çekirdek enflasyonun azaldığını, ancak eğilimlerinin yükseldiğini vurguladı. 

 

 

TCMB, enerji fiyatlarının uluslararası petrol fiyatlarındaki toparlanmaya bağlı olarak artışını sürdürdüğünü, gıda yıllık enflasyonunun sınırlı bir düşüş gösterdiğini belirtti.

Temel mal grubu yıllık enflasyonunun bir önceki yılın aynı ayındaki vergi ayarlamalarının oluşturduğu baz etkisiyle gerilediğini kaydeden Merkez Bankası, hizmet enflasyonunun ise yatay seyrettiğini işaret ederek, "Bu görünüm altında B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu azalırken, eğilimleri yükselmiştir" ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUMLAR 8
  • misafit 3 yıl önce Şikayet Et
    acilen para birimimiz degismesi gerek
    Cevapla
  • sivri zeka 3 yıl önce Şikayet Et
    bi cisim yaklaşıyor
    Cevapla
  • enflasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen doğruları yazalım.Enflasyon en düşük %20 civarında.
    Cevapla
  • yayınlayın lütfen 3 yıl önce Şikayet Et
    durum ne kadar vahim aceba haberleri varmı döviz altın aldı başını gidiyor zengin on kat zengin oluyor fakir asgeri ücret ne b.. yiyecek 2 ceyrek altın zor alacak durumda gidişat nereye ülke ekonomisi battıysa söyleyin asgeri ücrete 3 bin tl zam dahi yapsanız care değil para değeri yok ne zaman el atacaklar bu duruma yazık günah 7 ayda bukadar zam euro doların hakkı 3 tl altının gramı 275 tl bu ne arkadaş çeyrek altın 750 tl halen altın alanlara döviz alanlara sesleniyorum kendinizi değil vatanı düşünün asgeri darbe ye karşı geldik neden ekenomik darbeye gelemiyoruz Para korkusu ALLAH korkusunun önünemi geçti....
    Cevapla
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün sabah bakdim euro 8,30 dün 8,12 inmisdi dünden bugüne ne oldu,? inerken bir, iki eniyor. cikarken . on onbes cikiyor. gidisat iyi deyil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle