Bayram doluluğu yüzde 100’e ulaştı

Kovid-19 tedbirler kapsamında kapılarını açan turizm tesisleri Kurban Bayramı öncesi konuklarını ağırlamaya başladı. Yerli turistin en fazla rağbet gösterdiği Muğla’da bayram öncesi hareketlilik başladı.

Bayram doluluğu yüzde 100’e ulaştı
Bayram doluluğu yüzde 100’e ulaştı
GİRİŞ 29.07.2020 16:37 GÜNCELLEME 29.07.2020 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muğla’nın ‘Sakin Kent’ unvanlı tatil beldesi Ula’nın Akyaka Mahallesi'ndeki otellerde Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlanırken, müşteriler de yavaş yavaş otellere gelmeye başladı. Yıldızlı otelin bulunmadığı, genellikle apart tipi tesislerin bulunduğu Akyaka’daki tesislerin doluluk oranı yüzde 100’lere yaklaştı.

Akyaka’da butik otel işletmecisi Mehmet Gümüş, “Biz Akyaka’da pandemi nedeniyle biraz sıkıntı yaşıyorduk. Belki olmaz diye tereddüte düşmüştük ama şu anda gayet güzel gidiyor Muğla ve Ege civarı. Akyaka’da da oteller dolu. Burada çok yıldızlı otel olmadığı için şu anda burada yer yok desek olur. Burada her keseye uygun konaklama olanakları olduğu için herkes burayı tercih ediyorlar” dedi.

Pandemi ile ilgili önlemleri aldıklarını belirten Hafize Nizamoğlu Acar, “Pandemi konusunda gerekli önlemleri aldık. Misafirlerimizin bu konuda bize duyduğu güven çok önemli. Şu anda otelimizde yüzde 70 bir doluluk mevcut. Bayram içinde bu oran artacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan önlemleri almak ve güvenlerini sağlamak” derken, yerli turistin Akyaka’yı tercih nedenlerini şöyle açıkladı:

“Bir kere Akyaka yavaş şehir. Onun dışında butik oteliz. Butik işletmeler oldukça tercih sebebi şu anda. Akyaka konumu itibari ile de misafirlerimiz için cazip bir tatil merkezi."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Maalesef 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakin kentmiş 1993'den beri evim var Akyakada hayatimda son 5 sene kadar büyük bir kalabalik ve rezalet görmedim gece 4-5 lere kadar ayaktayiz sesten barlardan sarhoşlardan yazik gercekten mahvedildi güzelim köy
    Cevapla
  • Sakarya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne işiniz var tatilde.bir garibanı sevindirin.hani hacca veya ümreye gidenlere söylüyorsunuz ya...
    Cevapla