Kısa çalışma işsizlik maaşından kesilecek mi?

Covid-19 pandemisi dolayısıyla istihdama yönelik alınan tedbirlerle ilgili süreler uzatılarak, pandemiden etkilenen iş yerlerine bir ay daha kısa çalışma yapabilme imkanı sağlanmıştı. Kısa Çalışma Ödeneği'nin işsizlik maaşından kesileceği tartışmaları sürerken, yapılan düzenleme ile Kısa Çalışma Ödeneği'nin işsizlik maaşı sürelerinden mahsup edilmeyeceği netleşti.

Kısa çalışma işsizlik maaşından kesilecek mi?
Kısa çalışma işsizlik maaşından kesilecek mi?
GİRİŞ 29.07.2020 13:13 GÜNCELLEME 29.07.2020 13:16

Pandemiden etkilenen iş yerleri 3 ay kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyordu. Yapılan düzenlemeyle bir ay daha uzatılan süreç birlikte iş yerleri bir ay daha kısa çalışma ödeneğinden bir ay daha yararlanma imkanı getirildi. 

 

İŞSİZLİK MAAŞINDAN KESİLMEYECEK

Bu süreçte çok tartışılan bir konu ise Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşımızdan kesiliyor mu? sorusu oldu. Uzmanlar, "Yeni yapılan bir düzenleme ile kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği işsizlik ödeneği sürelerinden düşülmeyecek. Kısa çalışma ödeneği bittiğinde, işveren sizi işten çıkartırsa, işsizlik maaşından tam olarak yararlanabileceksiniz. Yani Kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı sürelerinden mahsup edilmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.