EPDK'nin "Yeşil Tarife" uygulaması 1 Ağustos'ta başlayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), 1 Ağustos itibarıyla başlatacağı Yeşil Tarife (YETA) uygulamasında fiyatlar abone grubuna göre kilovatsaat başına 79,25 ile 91,46 kuruş arasında değişiklik gösterecek.

EPDK'nin "Yeşil Tarife" uygulaması 1 Ağustos'ta başlayacak
EPDK'nin "Yeşil Tarife" uygulaması 1 Ağustos'ta başlayacak
GİRİŞ 24.07.2020 11:01 GÜNCELLEME 24.07.2020 11:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

EPDK'nin, Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Buna göre, tüketici yeşil tarifeye geçme talebini yazılı olarak görevli tedarik şirketine yapacak. Tarife değişikliği, talep tarihinin içinde bulunduğu dönem sonundaki endeks tespitleriyle çıkarılacak faturayı takip eden ilk fatura döneminde yerine getirilecek. Yeşil tarifeye geçme talebi bir takvim yılında en fazla iki kez yapılabilecek.

Öte yandan, Kurulun görevli tedarik şirketleri tarafından, yeşil tarifeyi seçen tüketicilere 1 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere uygulayacağı tarife tablosuyla ilgili onaylama kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, yeşil tarife ve dağıtım bedelinin kilovatsaat fiyatı, alçak gerilim, orta gerilim, tek terimli, çift terimli olmasına, sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatmada kullanılmasına göre 79,25 ile 91,46 kuruş arasında farklılık gösterecek.

İletim sistemi kullanıcılarının vergi, fon ve pay hariç kilovatsaat başına yeşil enerji bedeli 69,97 kuruş olarak belirlendi. Görevli tedarik şirketinden enerji alan tüketicilerin yeşil enerji bedeli de dağıtım bedeli hariç 69,97 kuruş olarak hesaplandı.

YORUMLAR 28
  • soygunculuga tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kazık hayırlı olsun
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    gene vatandaşa bir kazık daha her değişim zamlı fatura demektir.
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bunları telefon şirketleri gibi yaptınız faturaları milletle dalgamı geçiyorsunuz.
    Cevapla
  • KELEŞ 34 3 yıl önce Şikayet Et
    yine bir cinnik peşindeler yiye yiye doymuyorlar devlet elkoysun bu işe gözleri garıbanın parasında
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dönemde elektriği kaçak kullananların kapısını çalsanız daha adil olmaz mı? Terörün kökünü kurutuyorsunuz, uyuşturucu tacirlerine dünyayı dar ediyorsunuz, libyaya, Suriyeye, Iraka, Afganistan'a, Somaliye, Katara, Bosnaya asker gönderiyorsunuz ama şu elektrik hırsızlarının kapısına 2 kontrol elemanı gönderemiyorsunuz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle