Esnaf ve sanatkarların kredi borçları 3 ay ertelendi! Kredi borç erteleme başvuru detayları

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından zarar gören esnaf ve sanatkarın Halkbank'tan aldıkları ve ödenmeyen düşük faizli kredi borçları 3 ay ertelendi. Cumhurbaşkanı kararı ile düşük faizli kredi borçlarını erteleyen esnaf, erteleme süresince herhangi bir çalışanını işten çıkaramayacak. İşte kredi borç erteleme kararına ilişkin detaylar...

Esnaf ve sanatkarların kredi borçları 3 ay ertelendi! Kredi borç erteleme başvuru detayları
Esnaf ve sanatkarların kredi borçları 3 ay ertelendi! Kredi borç erteleme başvuru detayları
GİRİŞ 23.07.2020 10:18 GÜNCELLEME 23.07.2020 10:18

Koronavirüs salgınından ekonomik olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar için Cumhurbaşkanı Kararı ile kredi borçları 3 ay süre ile ertelendi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Alınan karar göre 30 Haziran 2020 ve öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçlardan 1 Temmuz 2020-30 Eylül 2020 döneminde vadesi dolacak olup, kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla itfa edilmeyen borçlar, başvuru şartı aranmaksızın faiz tahakkuk ettirilerek ve taksit sayısı değiştirilmeden 3 ay ertelenecek.

KREDİ BORCU ERTELEMESİ YAPAN ÇALIŞANINI ÇIKARAMAYACAK?

Cumhurbaşkanı kararı ile Kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına yönelik taahhütname alınacak. Çalışan sayısını azaltan esnaf ve sanatkarlar erteleme kapsamında çıkarılacak.

ERTELENEN BORÇ DİĞER TAKSİTLERE YANSITILACAK?

Kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla ile ertelenen borçlar taksit sayısı değişmeksizin faiz tahakkuk ettirilerek diğer taksitlere eşit olarak yansıtılacak.

ESNAF KREDİ ERTELEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK

1 Temmuz-30 Eylül arasında vadesi doğacak olan ve 1 Temmuz itibarıyla itfa edilmeyen borçları kapsayacak. Ayrıca kredinin 30 Haziran öncesinde kullanılmış olma şartı aranacak.

RESMİ KARAR METNİNE ULAŞABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ