Alman Turizmcilerden Türkiye'ye tam puan! 4 milyon Rus turist hazırda

Türkiye'nin güvenli tatil seçeneklerini tanıtmak amacıyla Almanya'nın 7 kentinden İzmir'e gelen 35 turizm profesyoneli, Kovid-19 önlemlerine tam not verdi. Turizmciler, alınan tedbirleri dünya kamuoyuna anlatacak.

Alman Turizmcilerden Türkiye'ye tam puan! 4 milyon Rus turist hazırda
Alman Turizmcilerden Türkiye'ye tam puan! 4 milyon Rus turist hazırda
GİRİŞ 21.07.2020 19:11 GÜNCELLEME 21.07.2020 19:11

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, SunExpress iş birliğiyle düzenlenen İzmir Kuşadası Tanıtım Gezisi’ne katılan 35 Alman turizm profesyoneli, Türkiye’nin turizm alanında uygulamaya koyduğu yeni tip koronavirüs tedbirlerine hayran kaldı. Almanya’nın önde gelen turizm acenteleri, tur operatörleri ve turizm yazarlarından oluşan ekip, program kapsamında İzmir ve Aydın’ın turistik destinasyonlarında konaklayıp ‘Safe Tourism’ uygulamalarını yerinde görme imkanı buldu

İTALYA DAHA GÜVENLİ DEĞİL

Almanya’nın ünlü turizm dergisi Touristik Aktuell’in şef redaktörü Matthias Gürtler, salgının tüm dünyada etkili olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Türkiye bu konunun üstesinden çok iyi geldi. Çok mantıklı tedbirler alınmış. Türkiye’de güvenle tatil yapılabilir. AB ülkelerinin Türkiye’ye seyahat kısıtlamasının bir an önce kaldırılacağını umuyoruz. Türkiye’deki koronavirüs riski, İspanya’daki veya İtalya’daki riskten daha büyük değildir. Döndüğümüzde sadece dergide değil, sosyal paylaşım sitelerinde de Türkiye’deki güvenli tatil imkanını anlatacağız. “ Türkiye’deki Kovid-19 önlemlerini çok iyi bulduğunu dile getiren Almanya’daki kurumsal seyahat bürolarından Holzapfel’in yetkilisi Bastian Wipfler de “Avrupa’nın birçok noktasında olmayan ateş kontrolünü burada gördüm. AB Konseyi seyahat kısıtlaması listesinden Türkiye’yi çıkarmalı. Alman vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapma talebi var” dedi.

ANTALYA’YA 1 GÜNDE 55 UÇAK

Antalya'ya bir günde 9 ülkeden 10 bin 625 misafirin geldiği bildirildi. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “19 Temmuz Pazar günü, Antalya Havalimanı’na 9 ülkeden 55 uçak geldi. Ukrayna’dan 23, Almanya’dan 18, uçuş gerçekleşti” dedi.

4 MİLYON RUS TURİST BEKLENİYOR

Rusya’yla Türkiye arasında uçuşların kısa zamanda yeniden başlaması durumunda yıl sonuna kadar Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceği belirtiliyor. Bu tahmini gündeme taşıyan Rus Komersant gazetesi, 2019’da bu sayının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz hafta online rezervasyon servislerinde en çok talep gören tatil destinasyonunun Türkiye olduğunu yazdı. Önde gelen tur satış sitelerinden OnlineTur.ru’da yapılan aramaların yüzde 42,2’si Türkiye turlarıyla ilgili.

2.5 KAT ARTIŞ VAR

Buna karşın ülke içi tur arayanların sayısının yarı yarıya azaldığı bildiriliyor. Kommersant, paket tur satışı olmamasına rağmen Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye, Arnavutluk ve Mısır gibi ülkelere tatil yapmaya gittiğine dikkat çekti. Uçuş rezervasyon servisi Aviasales 1-16 Temmuz arası Minsk-İstanbul uçuşu aramalarının geçen yıla kıyasla 2,5 kat arttıığını bildiriyor.