KOBİ’lerin tüm e-ticaret ihtiyaçları bir programla çözülecek

Yaklaşık 20 yıllık mazisi olan e-ticaret siteleri günümüzde küresel çapta popülerliğe kavuştu. Bunun farkında olan firmalardan İKA Yazılım, Türkiye’nin e-ticarette daha fazla söz sahibi olması için harekete geçti. Yerli yatırım ve mühendislerin ürettiği CRMİKA programı KOBİ ve esnaflara yepyeni bir e-ticaret tecrübesi sunmayı amaçlıyor.

KOBİ’lerin tüm e-ticaret ihtiyaçları bir programla çözülecek
KOBİ’lerin tüm e-ticaret ihtiyaçları bir programla çözülecek
GİRİŞ 20.07.2020 14:41 GÜNCELLEME 20.07.2020 15:03

Genç internet kullanıcısıyla ön plana çıkan ülkemizde, her sene daha da büyüyen e-ticaret sektörü birçok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Özellikle KOBİ’lerin e-ticarete girişini kolaylaştırmaya yönelik inovatif araçlar bu kapsamda öne çıkıyor. Çözümlerin çeşitli ölçeklerde olanları zaten mevcut ama her ihtiyaç için farklı araç kullanılıyor. Örnek verecek olursak; girişimciler ön muhasebe için ayrı, stok takibi için ayrı, ürün yüklemek için ayrı bir program kullanmak zorunda kalıyor. Artık bu ihtiyaçların tamamı tek bir çatı altında toplanabilecek. Yerli sermaye ve Türk yazılımcılardan oluşan ekibiyle CRMİKA, e-ticarete giriş yapacak KOBİ’lerin ihtiyaçlarını tek başına karşılamaya hazır.

 

“TÜM YAZILIMLARDAN DAHA KULLANIŞLI VE BASİT”

Şirketin müdürü Ayhan Kılıç programla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bir muhasebeci veya bir programcı bilindiği gibi bir işletmecinin düşündüklerini tam olarak algılayamaz. Sektörde e-ticaret yapan, üretim geçmişi olan, programlamada dünya standartlarının üzerinde farklı çözümleri bir arada sunabilecek ekibimiz ile bulut tabanlı CRMİKA’yı geliştirdik. Muhasebe denince işletmecilerin çekinceleri olabiliyor ancak CRMİKA piyasada tüm muhasebe yazılımlarından daha kullanışlı ve basit olarak geliştirildi.”

CRMİKA yazılım ekibi.

CRMİKA FİKRİ NASIL DOĞDU?

İstanbul merkezli İKAYAZILIM A.Ş, KOBİ’lerin e-ticarette karşılaşabileceği tüm sorunları hızlı ve kullanıcı dostu arayüzlerle çözüme ulaştırıyor. Programın geliştiricileri Ayhan Kılıç, Kerimullah Şentürk ve İrfan Şimşek. 2017’de kolları sıvayan üçlü, kendi e-ticaret girişimleri olan Atom Bilgisayar firmasında karşılaştıkları sorunlara karşı mevcut programların sunduğu onlarca çözümü tek bir yazılımda bir araya getirdi.

CRMİKA nedir?

Ön muhasebe özelliği olan, B2B ve B2C sistemi bulunan, gelişmiş Banka, Pazaryeri, POS takip ve yönetimine sahip olan CRMİKA, toplu sipariş yönetimi yapabiliyor ve e-fatura kesebiliyor. Aynı zamanda kasa ve bankaları takip etme imkanı sunan, pazaryerleri ve kargo ile entegre, kısacası bir işletmenin tüm iş akışını tek ekrandan yönetebileceğiniz sonsuz kullanıcılı bulut sistemde çalışan bir program. Bu yönleriyle ön plana çıkan CRMİKA rakiplerine göre çok iddialı. Örneğin veritabanı, web sitesi ve diğer tüm yazılımlar müşterinin kendi kontrolünde ve kendi sunucusunda barınıyor. Kısacası alan adınızı, program satın aldığınız kuruluşun kontrolüne vermenize gerek kalmıyor.

Kısacası CRMİKA yazılımıyla e-ticarette tüm ihtiyaçlarınız tek ekrandan karşılanıyor. Şu anda faaliyet gösteren e-ticaret pazaryerleriyle entegre çalışan CRMİKA yazılımı kullanıcıları için büyük avantajlar sağlıyor. Programın özelliklerini şu başlıklarla sıralayabiliriz:

- Stok yönetimi ve Gelişmiş Stok Kontrolü

- Fatura yönetimi

- Cari hesap yönetimi

- Banka, Kasa, Pos, Pazaryeri hesapları yönetimi

- Personel yönetimi

- Sipariş yönetimi

- Çek Senet Takibi

- Kullanıcı yetkileri belirleme

Tüm bu özelliklerin detaylarına kurumun sitesi  http://www.crmika.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

KAYNAK: HABER7