Antalya'dan sonra bir ilde daha ortaya çıktı! Gerçeği öğrenince...

Zonguldak'ta yaşayan Meliha Daşçıkıran (47), oğlunun doğum gününde gönderilen ve sahte olduğunu düşündüğü 50 TL'lik banknotun orijinal ve değerli olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Daşçıkıran, Antalya'dan sonra Zonguldak'ta çıkan 50 TL'lik banknot için koleksiyonerlerin teklifini bekliyor.

Antalya'dan sonra bir ilde daha ortaya çıktı! Gerçeği öğrenince...
Antalya'dan sonra bir ilde daha ortaya çıktı! Gerçeği öğrenince...
GİRİŞ 19.07.2020 13:38 GÜNCELLEME 19.07.2020 15:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Evli ve 3 çocuk annesi Meliha Daşçıkıran'ın 2 yaşındaki oğlu Eymen Asaf'ın 14 Temmuz'daki doğum gününde hediye olarak para gönderildi. Kimin gönderdiği bilinmeyen 50 TL'lik banknotta basım hatası olduğunu fark eden Daşçıkıran, önce paranın sahte olduğunu düşündü. İnternette araştırma yaparken Antalya'da bir vatandaşta da aynı paradan olduğu ve değerli olduğu konusunda haberleri okuyan Daşçıkıran, bankaya giderek paranın orijinal olup olmadığını kontrol etti. Daşçıkıran, paranın sahte olmadığını ve nadir görülen basım hatalı olduğunu öğrendi.

 

 



'TEKLİFLERE AÇIĞIM'

Meliha Daşçıkıran, ön yüz sağ üst köşesinde '50' yazması gerekirken, basım hatasından dolayı '5' yazan paranın koleksiyonerlerce ilgi gördüğünü söyledi. Değerini veren koleksiyonerle görüşebileceğini ifade eden Daşçıkıran, şöyle dedi:

"14 Temmuz'da oğlumun doğum günüydü. O gün paraların arasında fark ettim. Birkaç tane 50 liranın arasında bu paranın farklı olduğunu fark ettim. Baktığımda 0 rakamı yoktu ama nereden geldiğini bilmiyorum. Doğum gününde mi geldi yoksa daha önceki paraların içinde miydi bilmiyorum. Cüzdanımın içinde fark ettim. Sonra sosyal medyada biraz araştırınca değerli bir para olduğunu fark ettim. Paranın geçerliliğinin olduğunu bankada tescil ettirdim. Banka çalışanları da değerli bir para olduğunu, sayılı olduğunu ve parayı iyi tutmamız gerektiğini söyledi. Parayı saklamayı düşünmüyorum, eğer ilgilenenler ve koleksiyonuna katmak isteyenler varsa tekliflere açığım. Oğlumun şansı olduğunu düşünüyorum. Oğlumun şansına elime geçtiğini düşünüyorum."

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • Fikri 3 yıl önce Şikayet Et
    50 bin yaziyor aslinda ama 0 ın uzerine gümüş baskıyı yaptıklarından gözükmüyor. Elime gecti inceledim değerli olduğunu bilmedim :)
    Cevapla
  • Halit01 3 yıl önce Şikayet Et
    hatalı basım paraların ayrı bir değer kategorisi var sanırım koleksiyonculukta.. tabi herkes ne bilsin. ağzı olan konuşuyor. koleksiyonculuk sayesinde tarihe ve geleceğe ışık tutabiliyoruz. farzedin 500 yıl önce bu iş yapanlar olsaydı çok şey öğrenirdik değil mi
    Cevapla
  • 67li 3 yıl önce Şikayet Et
    alan razı veren razı kimseye zorla bir şey satmıyor.eleştiri yaparken biraz dikkat lütfen
    Cevapla
  • 67Li 3 yıl önce Şikayet Et
    Şakirrrrr Koçummmmm edebi senden ögrenecek degiliz. O işin edebi koleksiyoncusunu bulup satmaktir
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide her işin bir edebi var, hatalı basım ise gider bankaya verir değiştirirsin.
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kim oluyorsunda burada kabadayilik yapiyorsun bilader
    Cevapla
  • ÖzgüR 3 yıl önce Şikayet Et
    Arz talep olan herşey satılabilir.
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    O parayı para verip satın alan enayiler... Bu bu dünyada enayiler var oldugu sürece biz aç kalmayız,diyordu biri bir filmde... Biraz enayi avına çıkalım dedik,seni bulduk ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle