TESK'ten gıda ve temizlik ürünlerinde KDV indirimi talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sofralardan eksik olmayan patates, soğan, domates gibi gıda ürünleri ile virüsten korunmak için kullanılan sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan gibi temizlik malzemelerindeki KDV geçici süreyle kaldırılmalı ya da oranı yüzde 1'e düşürülmeli." ifadelerini kullandı.

TESK'ten gıda ve temizlik ürünlerinde KDV indirimi talebi
TESK'ten gıda ve temizlik ürünlerinde KDV indirimi talebi
GİRİŞ 17.07.2020 11:24 GÜNCELLEME 17.07.2020 11:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinin ekonomiye olumsuz etkisinin azaltılması ve enflasyonun düşürülmesi için KDV oranının indirilmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

 

 

Gıda ürünleri ile temizlik malzemelerindeki KDV'nin düşürülmesiyle salgın döneminde özellikle dar gelirli vatandaşların rahat bir nefes alacağına dikkati çeken Palandöken, "Vatandaşın zaruri ihtiyaçları arasında başı çeken ve sofralardan eksik olmayan patates, soğan, domates gibi gıda ürünleri ile virüsten korunmak için kullanılan sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan gibi temizlik malzemelerindeki KDV geçici süreyle kaldırılmalı ya da oranı yüzde 1'e düşürülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, gıda ve temizlik ürünlerindeki vergiler kaldırılırsa vatandaşın ve esnafın Kovid-19'dan daha iyi korunacağının altını çizerek, KDV oranının aşağı çekilip maliyetlerin azaltılmasının fiyatları ve enflasyonu da düşüreceğini kaydetti.

 

 

YORUMLAR 8
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Adım gibi eminim ki kdv nin düşürülmesi üreticinin yada satıcının karının artmasına neden olur çünkü fiyatlara indirim olarak yansıtmayacaklar.
    Cevapla
  • BRAVO 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar destekliyorum! ama onlar yetmez sadece sebze meyve değil, et balık, tavuk, zeytin peynir, zeytinyağı gibi asıl temel tüketim ürünlerinde kdv 1 e düşürülmeli ki soframız mutfağımız biraz ucuzlasın her şey pahalı olmaz bir ülkede! vatandaşın alım gücüne uygun alternatif ürünlerde olmalı raflarda SAYGILARIMLA,
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Kepekte ve gübrede KDV kalktı ,kepek 35 kuruştu şimdi 1.5 lira gübre ise4 katı
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    GLİKOZ a Gıda katkı maddelerine yüklensin gıda vergileri ,tüm milleti hasta ediyor,18 milyon şeker hastası oldu
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm gıda ve temizlik ürünlerine yüzde 50 net zam var enflasyona bakıyorum yüzde 5 bir yerde hesap hatası yapıyorum ama bulamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle