VakıfBank’tan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne haciz' açıklaması

VakıfBank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarının alacaklı bir firma tarafından haczedilmesi sonrasında banka ve yöneticileri hakkında yapılan açıklamalar ve bu konuda çıkan haberlerle ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

VakıfBank’tan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne haciz' açıklaması
VakıfBank’tan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne haciz' açıklaması
GİRİŞ 17.07.2020 15:36 GÜNCELLEME 17.07.2020 15:36
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

VakıfBank'tan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarının alacaklı bir firma tarafından haczedilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Kanunen yetkili icra dairelerinin açık ve kesin talimatlarına göre işlem yapmak zorunda olan bankamız aleyhinde asılsız açıklama yapanlar hakkında hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

 

VakıfBank tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarının alacaklı bir firma tarafından haczedilmesi sonrasında banka ve yöneticileri hakkında yapılan açıklamalar ve bu konuda bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerle ilişkin yazılı değerlendirmede bulunuldu.

Açıklamada, ilgili mevzuat gereğince, bir malın/paranın haczedilemez olup olmadığına karar vermenin icra dairelerinin görev ve yetkisinde olduğu ifade edildi.

 

 

İcra daireleri tarafından borçlu belediyelerle ilgili olarak üçüncü kişi konumunda bulunan bankalara haciz ihbarnamesi gönderilmesi halinde bankalar tarafından yapılacak işlemin, borçlu belediyenin banka nezdindeki hesaplarında bulunan paralardan borca yetecek kadarını haczetmek ve icra dairesince talep edildiğinde hacizli paraları icra dosyasına göndermekten ibaret olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üçüncü kişi konumundaki bankaların, icra daireleri tarafından alınan haciz ve hacizli paranın gönderilmesi kararlarını uygulamamak gibi bir yetki ve inisiyatifleri bulunmamaktadır. Haczine karar verilen hesaplara ilişkin haczedilmezlik iddiaları için borçlu belediye tarafından ilgili icra dairesine ve görevli mahkemelere müracaat edilmesi gerekir. Kanunen yetkili icra dairelerinin açık ve kesin talimatlarına göre işlem yapmak zorunda olan bankamız aleyhinde asılsız açıklama yapanlar hakkında hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır."

YORUMLAR 34
  • Cingibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabloyu satıp borcu ödesin Abuk subuk işlere sponsor oluyorken para var adam sana asfalt yapmış öde adamın parasını
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ekrem kurulu düzeni bile idare edemiyor / Demişti ya : kurulu düzeni idare etsek başarılı sayılırız diye......
    Cevapla
  • has 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam iş yapmış , sen ödememişsin sonra icra yolu ile hesaplarına el koymuş. Bankanın yapabileceği hiç bir şey yok.
    Cevapla
  • KARADERELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    İşleri güçleri algı operasyonu.
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bu adama çalışsın diye oy vermedi chp zihniyetinden bir cacık olmayacağını bildikleri halde soğan patates deyip davalarını sattılar. Soğan patates iki lira alın bol bol yiyin.
    Cevapla
  • Mmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey millete tepeden bakıp hor görüp zulüm edip hem partiye hem ülkeye hemde REİS'E zarar veren sahte Akpartililer. Mutlumusunuz. İşte Ankara istanbul ve diğer kaybettiğimiz belediyeleri teslim ettiğiniz zihniyet. Akpartiye oy vermeyenleri kimse suçlayamaz. Asıl suçlular bu millete zulüm edip tepeden bakıp hor görüp REİS'İN adını kullanarak zulüm yapan sahte akpartililerdir. Ve bütün vebal boyunlarındadır.
    Cevapla
  • birtürk 3 yıl önce Şikayet Et
    israil alman bankalarını yokla belki para verirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle