Erdoğan ve Putin'den bomba talimat! Rusya ile Türkiye anlaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya ile uçuşların bugün itibariyle başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferleri konusunda müzakereleri başlatma talimatını verdiklerini söyledi.

Erdoğan ve Putin'den bomba talimat! Rusya ile Türkiye anlaştı
Erdoğan ve Putin'den bomba talimat! Rusya ile Türkiye anlaştı
GİRİŞ 15.07.2020 14:12 GÜNCELLEME 16.07.2020 08:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle atılan adımlar kapsamında 11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlere başlandığını hatırlatarak, "Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık" dedi.

 

MOSKOVA'DAN AÇIKLAMA

Rus RİA haber ajansına konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın 13 Temmuz'da telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsattı. Görüşmede, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunun ele alındığını belirten Peskov, "İki lider, ilgili kurumlara müzakereleri başlatma talimatını verdi" dedi.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇMİŞTİ

11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlerin yeniden başlatılmasının yanı sıra 20 ülkeyle de görüşmeler devam ediyordu. Rusya'nın da dahil olmasıyla yeniden sefer başlatılan ülke sayısı 32'ye yükseldi.

RUSYA'DAKİ SON (15 TEMMUZ) KORONAVİRÜS TABLOSU

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 6 bin 422 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 746 bin 369'a ulaştı. Ülkede son bir günde ölü sayısı 156 artarak 11 bin 770'e, iyileşen sayısı 10 bin 424 artarak 523 bin 249'a çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    15 gün kuralı ?
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Müttefik rusyaya tesekkürler türkiyeyi sehahat izni verdigi ucuslari baslattigi icin bizde rusyanin zor günlerinde yaninda olacaz
    Cevapla
  • Akıncı Imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen şakamısın?
    Cevapla
  • tolga 3 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde bir karar bir buçuk milyon insan turizmden ekmek yiyor oturdugunuz yerden konuşmayın herkes önce kurallara dikkat edecek
    Cevapla
  • marslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizm sektörü ayakta kalsın diye Ne kadar koronalı varsa ülkemize getirmeye çalışıyorlar yalnız halı sahalar kapalı Anlamak mümkün deyim
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklın nerde senin ya ne cahil insansın bir araştır ona göre yaz konuş ya
    Cevapla
  • Fermantasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar zaten Belarus üzerinden geliyordu
    Cevapla
  • mahmut erinç 3 yıl önce Şikayet Et
    belarus kapıları rusyaya kapalı.gelenler belarus ve ukranyalılar
    Cevapla
  • Zımparasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kişi kendi niyyetine olacak . . .
    Cevapla
  • Fermantasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Burda mağdur kalan türk vatandaşına ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle