Damat kaynananın yüzüne tükürdü, tazminat cezasına çarptırıldı

Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift karşılıklı boşanma davası açınca Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Damadın eşine sürekli olarak fiziksel şiddet uyguladığı, agresif ve saldırgan olduğu, ayrıca eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağıladığı belirtildi. Ağır kusurlu olduğu belirtilen damat, tazminat cezasına çarptırıldı.

Damat kaynananın yüzüne tükürdü, tazminat cezasına çarptırıldı
Damat kaynananın yüzüne tükürdü, tazminat cezasına çarptırıldı
GİRİŞ 13.07.2020 10:03 GÜNCELLEME 13.07.2020 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile mahkemesine başvuran çift, karşılıklı boşanma davası açtı. Kusur tespiti yapan mahkeme, kadını kusurlu saydı. Kararı temyiz eden davacı kadın, eşinin, ailesine yönelik hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü.

 

 

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.

DAMAT, EŞİNİN ANNESİNİN YÜZÜNE TÜKÜRDÜ

 

 

Kararda; "Taraflar eşit kusurlu kabul edilerek boşanma kararı verilmiş ise de, yapılan yargılama ve toplanan delillerden tarafların mahkemece kabul edilen ve gerçekleşen kusurlu davranışları yanında, davalı erkeğin eşine sürekli olarak fiziksel şiddet uyguladığı, agresif ve saldırgan olduğu, ayrıca eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağıladığı anlaşılmaktadır.

DAVALI ERKEK AĞIR KUSURLU

Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda, davalı erkek ağır kusurludur. Gerçekleşen kusurlu davranışlar aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir. Kadın yararına TMK m. 174/1-2 koşulları oluşmuştur.

Hal böyle iken, tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi ve bu hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak davacı kadının maddi ve manevi tazminat isteklerinin reddedilmesi doğru değildir.

Davacı kadın adına kayıtlı bulunan taşınmazların değerleri ile kira geliri getiriyorsa miktarı belirlenip, boşanma halinde kadını yoksulluktan kurtaracak nitelikte olup olmadığı tespit edilerek sonucuna göre, yoksulluk nafakası (TMK m. 175) hakkında hüküm tesisi gerekirken, bu hususta eksik inceleme ile karar verilmesi doğru görülmemiştir. Temyiz edilen hükmün yukarıda 2. ve 3. bentlerde gösterilen sebeplerle bozulmasına oy birliği ile karar verildi:" denildi.

YORUMLAR 1
  • Mustafa Ö. 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayi bilmeden yorum yapmak cok yanlis olur... ama bizim dinimizde büyüklere tükürmek yoktur ne olursa olsun...
    Cevapla