Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan önemli açıklamalar! İlk sinyaller olumlu

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası telekonferans yöntemiyle yatırımcı toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda pandemi döneminde Türkiye ekonomisinin performansı ve beklentiler ele alındı. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ekonomide toparlanma sinyallerinin olduğunu söyledi.

Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan önemli açıklamalar! İlk sinyaller olumlu
Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan önemli açıklamalar! İlk sinyaller olumlu
GİRİŞ 09.07.2020 17:30 GÜNCELLEME 09.07.2020 18:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomide kademeli açılma adımları ile birlikte iktisadi faaliyetteki toparlanmanın mayıs ayı itibarıyla başladığını bildirdi.

 

 

TCMB'den 200’e yakın yerli ve yabancı katılımcının yer aldığı yatırımcı toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, videokonferans toplantısında Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası konulu bir sunum gerçekleştirildiği belirtildi.

Ekonomide kademeli açılma adımları ile birlikte iktisadi faaliyetteki toparlanmanın mayıs ayı itibarıyla başladığı kaydedilen açıklamada, yakın dönemde uygulamaya konulan parasal ve mali tedbirlerin, ekonominin üretim potansiyelini destekleyerek finansal istikrara ve iktisadi faaliyetteki toparlanma sürecine katkı yaptığı ifade edildi.

 

 

Açıklamada, Türkiye’de sağlık sisteminin diğer ülkelere göre güçlü yapısının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini sınırladığı bildirilerek, ihracatın öngörülenden daha güçlü bir şekilde toparlanmakta olduğu ve yılın ikinci yarısında daha olumlu bir cari işlemler dengesi görünümünün beklendiği belirtildi.

TCMB açıklamasında, Kovid-19 salgını süreci ile ilgili olarak birim maliyetlerdeki artışların çekirdek enflasyon trendinde bir artışa yol açsa da yılın ikinci yarısında normalleşme süreci ile birlikte talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği vurgulandı.

Videokonferansta sunumun ardından katılımcılarının sorularının yanıtlandığı kaydedildi.

YORUMLAR 19
  • siyasi kavun 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk sinyaller olumlu. Hmm. Tamam sağolun.
    Cevapla
  • oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    la yemişim sizin ilk sinyalinizi. merkez bankasında para yokk.
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası Dolar ve Altın toplamaktan vazgeçse düzelecek zaten. Hem suçlu hem güçlü açıklamalar bunlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi dağılmış mıydı ki toparlanıyor. Yüzde bilmem kaç büyüme yalan mıydı?
    Cevapla
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolari 3 TL SABITLEYIN BELIMIZI KIRAN BU YÜKSEK DOLAR .YÜKSELDIKCE VARIMIZI YOKUMUZU ALIP GIDIYOR.ACIL BIR SEYLER YAPILMASI GEREK.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolarin yüksekligi insani niye rahatsiz ediyor ... hani ticareti tl ile yapiyorduk ? Ben dövizin yükselmesinden zerre kadar rahatsiz degilim, ister 12 olsun, benim ticaret yapdigim tl dir dolar euro degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle