Merkez Bankası'ndan yeni hamle: Yüzde 5'e indiriyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını 10 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 5'e indirdi.

Merkez Bankası'ndan yeni hamle: Yüzde 5'e indiriyor
Merkez Bankası'ndan yeni hamle: Yüzde 5'e indiriyor
GİRİŞ 07.07.2020 15:29 GÜNCELLEME 07.07.2020 15:33
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 20.03.2020-09.07.2020 arasında yüzde 6,00 olarak uygulanan faiz oranı 10 Temmuz'dan itibaren yüzde 5,00 olarak uygulanmaya başlayacak.

 

Ayrıca 26.06.2020 (dahil) zorunlu karşılık yükümlülük tarihinden itibaren 2020/6 sayılı Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ ile belirlenen koşulları sağlayan reel kredi büyümesine sahip bankalara %7, diğer bankalara %0 uygulanacak. Daha önce bu oranlar sırasıyla %8 ve %0 şeklindeydi. 

YORUMLAR 44
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar faiz indiriyor, İşadamı Hüseyin Başaran ve adamları para yok diye Kadıköy- Fikirtepedeki inşaatı 4 yıla yakın bitirmiyor, kiraları da vermiyor. Bizler Mahkemeye başvursak bir sürü harç parası gücümüz yetmiyor. Yetkililer artık bir şeyler yapsın.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek taraflı sözleşmeyi iptal edin, yada sözleşmenşzi güvenilir bir avukata okutun bizde aynı konum da idik şu an evlerimizde oturuyoruz. Noterden ihbarname gönderebilirsiniz. Evlerimizi. Eden teslim etmiyorsunuz diye. Vekalet verdi iseniz vekaletten azledin. Tabi ki ilk önce iyi bir avukat ile görüşün,ve tek avukat ile yetinmeyin. Ben en az 20 avukata fikir danışdım bilginiz olsun.
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla kabul edin etmeyin kardeşim betona yatırımın sonu bu işte devletin iç ve dış borçları dolar üzerine katlandıkça katlanıyor reis mahvetti ortalığı farkındaysanız 320 Di dolar ne zamanki reis papaz bronson için ABD ye rest çekti odur belimizi dogrultamıyoz
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez dolar ve altın toplamayı bırak yeter. mahvettin bizi
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    konuyla alakası yok ama araçlarda ki ötv düşürülsün garibanda piyasaya dahil olsun
    Cevapla
  • Isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet fırsatçı ötv düşse ne olacak ? Bu defa satıcı onu da aracın üzerine ekleyip öyle satacak !
    Cevapla
  • Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet düşürülsün ama bu seferde araç satan firmalar araçların fiyatını yükseltiyor bi anlamı kalmıyor. Yani uzun lafın kısası bu ülkenin iş adamları garibanı sevmiyo
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yediği içtiği ithal olmuş milletin şu faiz haram demesi artık çok komik oluyor. Dolar üzerinden geliyor herşey ve senin ürettiğin değil . Örneğin bulgur yurtdışı geliyor paketlemesi Türkiye de olunca yerli malı yazıyor ama menşeine bakan yok
    Cevapla
  • ottoman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Vatandaş, nereden gelirse gelsin Allah'ın emriyle faizin her türlüsü haram kılınmıştır. Asıl komik olan sen ve senin gibilere Allah hidayet versin.
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    İthal mal haramdır demek çok komik. Bir örnekle genelleme yapmak daha da komik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle