Türkiye ve Çin arasında yeni dönem! İmzalar an meselesi

Daha önce Güney Kore ile hayata geçirilen ve iki ülkenin gümrüklerde işbirliği yaparak bürokrasinin azaltıldığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Karşılıklı Tanıma Anlaşmasının, Çin ile de imzalanması bekleniyor.

Türkiye ve Çin arasında yeni dönem! İmzalar an meselesi
Türkiye ve Çin arasında yeni dönem! İmzalar an meselesi
GİRİŞ 07.07.2020 09:09 GÜNCELLEME 07.07.2020 09:09
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ürün trafiğindeki bürokrasiyi azalacak anlaşma ile Türkiye Çin’in "Yetkilendirilmiş Yükümlü" statüsündeki firmalarını tanırken Çin’de bu statüdeki Türk firmalarını tanıyacak. Bu firmalar ülkelerinde sahip olduğu benzer haklara sahip olacak. Bu yolla ticari faaliyetler kolaylaşacak. Metin üzerinde teknik olarak müzakerelerin tamamlandığı belirtiliyor. Çin, daha önce 28’si AB üyesi ülke olmak üzere toplamda 40 ülke ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalamıştı.

 

 

 

YORUMLAR 34
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin'in bize lira faydası olmas vallahi bu kominist ataistler duman eder bizi abd baş edemedi bunlarla
    Cevapla
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin ile anlaşma yapmayın yerli üretici ne olacak Çin işe yapılan tüm anlaşmalar Çinin lehine olur.
    Cevapla
  • cin yatirim yapmali 3 yıl önce Şikayet Et
    cinle yapilacak bu anlasmanin on kosulu Turkiye cinin alim satimi yani ihracat ve ithalatta bir denge olmasi olmali bu sebeple cine Turkiyeye basta huwai lenova basta cinin dunyada isim gaptigi bilgisayar cep telefonu dahil bircok urunde tam teknoloji transferiyle tam utetim tesislerinin yapmalari yani asla montaj degil a dan z ye tam uretimin Turkiyede yapan fabrikalar bu sayede hem Turkiye hemde akli varsa cin kazanir bu japonya icinde gecerli Turkiye haritasinda oldugu gibi dunyanin bircok ulkesi kitasina esit uzaklikta kilit ulke olarak erisimde avantaji kullanmak icin akli varsa oandemiden cok zarar goren ulkeler olarak japonya kore cin Turkiyeye yatirim yapmali
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin bizi resmen sömürüyor, arkadaş bir satıp yedi alıyoruz, böyle bir ticaret mi olur, çin ile anlaşmalarda dikkatli olmalıyız.
    Cevapla
  • Mesut Usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu çin ile fazla haşır neşir oluyoruz, çok yanlış adımlar bunlar. Hükûmet bu yanlışından bir an önce vaz geçer inşAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle