Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken sözler: Birilerini rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vergi Denetim Kurulu ile Gelir İdaresi hizmet binası açılışında konuştu. Erdoğan, "Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü şekilde çıkması hemen birilerini rahatsız etti" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.07.2020 17:46 GÜNCELLEME 04.07.2020 18:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vergi Denetim Kurulu ile Gelir İdaresi hizmet binası açılışında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden olan İstanbul konumunu daha da pekiştirecek. 

Salgının dünya ekonomisinde küçülmeye yol açtığı bu önemde Türkiye olumlu ayrışacaktır.

Yeni döneme hazırlık için vergi mekanizmalarının etkin ve hızlı işletilmesi öngörülebilirliğin temel şartıdır.

2018 Ağustos'taki kur saldırısının önünü kurduğumuz mekanizmalarla kestik. Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır.

İngiltere, Türkiye'yi karantinadan muaf tutarak iki ülkenin de kazanacağı bir iklim oluşturdu. 

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

Normalleşme döneminde Türkiye pozitif ayrışan bir ülke oldu. Salının etkisi en aza indirilmiş durumda. Türkiye bu sürecin etkilerini çok daha az yaşayan ve atlatan ülkelerden bir tanesi oldu ve olmaya devam ediyor. Özellikle reel kesim güven endekslerinde ciddi yükselişler sağladık. Büyümenin önemli göstergesi olan PMI endeksinde yükseliş 2018 yılı Şubat ayından bu yana olan en yüksek değere ulaştı. Borsa İstanbul özelinde dünyadaki borsalara kıyasla BİST Mayıs ayında tekrar 100 bin puanın üzerine çıktı ve yılbaşındaki seviyesini aşmış oldu. BİST 100 endeksinde son 11 yılın en güçlü ve en yüksek değer kazancını ortaya koydu. Sadece birkaç tanesini paylaştığım bu göstergeler Türkiye'nin pandemi döneminde ortaya koyduğu performansın, sıkıntılara rağmen, devletimizin hükümetimizin devreye aldığı tüm adımların ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor.

Spekülatif kur saldırıları ve yaptırım süreçlerinin üstesinden nasıl geldiğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemi döneminde de birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden geleceğiz. 2018 Ağustos'undan beri Türkiye'nin ekonomik krize gireceğini söyleyenler, yazıyorlar, çiziyorlar, ifade ediyorlar. Hep duyuyoruz. Böylesi bir krize maddi, manevi ve siyasi yatırım yapanlar, pandemi dönemimizdeki performansımızla hüsrana uğradı ve uğramaya devam edecek. Biz milletimizle hep kolkola omuz omuza yürüdük.

Önümüzde çok uzun bir yol var. Normalleşme sürecinden hedeflerimizin üstünde çıkış yapacağız. Hizmete aldığımız binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

Ayrıntılar Geliyor...

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok is yapmaya devam.sayin bakanimiz.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis dükkanlar elimizde kaldı satamıyoz daireye var dükkana yok adalet bumu dükkanlarda kıredi paketinden yararlansın istikrar var dedik dükkanlara para yatırdık hepsi elimizde patladı daire fiyatına dükkan satıyoz alan yok
    Cevapla
  • vatanını seven 3 yıl önce Şikayet Et
    şükür et şükür, varki almışsın Allah daha fazlasını versin, bir de oturacak bir evi olmayanı düşün.
    Cevapla
  • Saltuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç dükkan aldın
    Cevapla
  • Rafet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ayağına taş değirmesin , rabbim seni kem ğözlerden , nazarlardan korusun .
    Cevapla
  • zkuşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerle bakanlar diyalog kursun. gençler googlecu hap gibi bilgi istiyor. google ve ekşisözlükten alıyorlar bilgiyi. Buna yönelik stratejiler oluşturmak lazım. İnternette anketler düzenlemek lazım gençler için. Korona sürecinde aileleri ile yakınlaşmışlardır. Bu bir pozitif etki olabilir.
    Cevapla
  • Yaşar dede 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapılan işler her zaman birilerinin bir yerlerine batar TC. Nin gerçek leri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle