Başkan Erdoğan: İddia ediyorum Avrupa'da 1 numara...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılış töreninde "Şehir hastanelerimiz bunu iddialı bir şekilde söylüyorum, Avrupa'da bir numaradır. Dünyada ise sayılıdır" dedi.

GİRİŞ 04.07.2020 16:01 GÜNCELLEME 04.07.2020 19:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız. Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

Yeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin şehrimize ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sözlerimin hemen başında hastanemize adını veren merhum Adnan Menderes'in yol arkadaşı, dava adamı doktor Lütfi Kırdar'ı rahmetle yad ediyorum.

Lütfi Kırdar, son Menderes hükümetinde Sağlık Bakanlığı yapmıştır. İstiklal madalyası sahibi olan doktor Lütfi Kırdar'ın vefatı ise son derece trajiktir. Yassıada mahkemelerinin acımasızlığından payını alanlardan biri de merhum Lütfi Kırdar'dır. Bunlardan birisi CHP'nin kışkırtmalarıyla düzenlenen 28-29 Nisan öğrenci olaylarıdır.

Lütfi Kırdar, son Menderes hükümetinde Sağlık Bakanlığı yapmıştır. İstiklal madalyası sahibi olan doktor Lütfi Kırdar'ın vefatı ise son derece trajiktir. Yassıada mahkemelerinin acımasızlığından payını alanlardan biri de merhum Lütfi Kırdar'dır. Bunlardan birisi CHP'nin kışkırtmalarıyla düzenlenen 28-29 Nisan öğrenci olaylarıdır.

Öğrencilerinin öldürüldüğü, hatta kıyma makinesine atıldığı gibi yalanların havada uçuştuğu yargılamalar sırasında mahkeme başkanı Lütfi Kırdar'ı huzuruna çağırır. Merhum Kırdar'a göreviyle hiçbir alakası olmayan şu soruyu sorar: İstanbul'a büyük hizmetler yapmış bir kimsesiniz. Neden CHP'den istifa ederek demokrat Parti'ye geçtiniz?

Merhum Lütfi Kırdar, Demokrat Parti diye söze başladığı anda fenalaşır sandalyeye oturmak için izin ister. Mahkeme Başkanı, müsaade etmez. Lütfi Kırdar'ın kalbi bu kadar haksızlığa daha fazla dayanamaz. Mahkeme salonundan çıkarılırken oğlu ve yol arkadaşlarının gözleri önünde vefat eder.

Çünkü hayatımda yalnız dürüst değil, aynı zamanda feragatle çalıştım. Ne olacaksa olsun, siz üzülmeyin." Doktor Lütfi Kırdar.... Ne yazık ki ailesini bir daha görmek Lütfi Kırdar'a bir daha nasip olmaz. Cenaze merasimi İstanbul halkının darbeye karşı sessiz bir tepkisine dönüşmüştür.

Kıymetli dostlarım, bugün resmi açılışını yapacağımız Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi İstanbul'un en büyük hastanelerinden biridir. 1987 yılında 150 yataklı bir devlet hastanesi olarak hizmete açılan hastanemiz, zamanla yetersiz hale gelmişti.

HASTANE 1105 YATAK KAPASİTEYE SAHİP

Ayrıca eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Biz de İstanbul sismik Riskin Azaltılması projesi kapsamında, eski hastanemizi yıktık, yerine de ileri teknolojiye sahip, altyapı bakımından güçlü bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdik.

Hastanemiz toplam 1105 yatak kapasitesine sahip. Hastane bina zemininde bulunan 855 adet izolatör ile İstanbul'un en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur.

Burada kanser cerrahisi başta olmak üzere senede 100 bin ameliyat yapılmasını öngörüyoruz. Hastanemizi 150 yataklı onkoloji hastanesiyle daha da büyüteceğiz.

Çok kısa sürede inşa ettiğimiz veya hizmete girme vaktini öne aldığımız hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendirdik.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZI HASTANE KAPISINDAN GERİ ÇEVİRMEDİK"

Aldığımız tedbirler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık. koronavirüsle mücadelemize Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin de çok büyük katkıları oldu.

Hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik. Sağlık çalışanlarının maske bile bulamadığı görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilip Türk firmalarınca üretilen solunum cihazlarını da yapmış olduk. Şimdi bu cihazların ihracatını gerçekleştiriyoruz. Bugün kendi hastanelerimizin yanı sıra Brezilya'dan Somali'ye kadar Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başlandı.

Dünya bir sağlık krizinin ötesinde sosyal, ekonomik ve beşeri boyutları olan bir meseleyle karşı karşıyadır. Böyle devasa bir sorunla mücadele etmek elbette kolay değildir. Aşı çalışmalarında ilerleme sağlansa da bir süre daha hastalıkla yaşayacağımız anlaşılıyor. Adımlarımızı buna göre atmak zorundayız.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi salgınla mücadelenin en başarılı yöntemi virüsü kapmamaktır. Günlük hayatımızı idame ettirirken virüsün bulaşma riskini minimuma indirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçiyor.

Açılışını yaptığımız Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanemizin bir şifa kaynağı olmasını Allah'tan diliyorum.

BAŞKAN ERDOĞAN: TÜRKİYE’Yİ 3 KITANIN SAĞLIK MERKEZİ YAPMA HEDEFİMİZDE KARARLIYIZ

 

YORUMLAR 47
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ssk nin halini çok iyi biliyorum. Tedavi olmak için kuyrukta saatlerce beklerdik, şimdi çok şükür randevu alıp gidiyorsun.
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah başkanım her bir yatırım altın değerinde sağlık sistemi bir ülkenin bel kemigidir
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet implant avrupada Türkiye nin en az 10 katı tanıdığım dişçiye sadece implant için gelen hasta var bir işe bilen yapar az bilen akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar hadi yürrü taş arabası Avrupaya nankör
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da bu böyledir. Özel sigortan varsa özel insansın yoksa eski Türkiye hizmetini gel Almanyada yaşa.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun reis kim ne derse desin dunya bu salginla kavrulurken Türkiyem insallah emin adimlarla yeni dunyada yerinj alacak insallah rabbim milletimizin ,devletimizin ve tüm kamu kurumlarimiizin ,cumhurbaskanimizin yardimcisi olsun
    Cevapla
  • Bozoklu66 3 yıl önce Şikayet Et
    Seninleyiz UZUN ADAM.Durmak yook inadına hdpkksına chp sine ipine ıvır zıvır lara rağmen ülkemize hizmete yola devam REİS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle