Bakan açıkladı: Elektriğe yeni tarife geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen Yenilenebilir Tarife olarak bilinen Yeşil Tarife’ye (YETA) ağustos ayı itibariyle geçileceğini açıkladı.

Bakan açıkladı: Elektriğe yeni tarife geliyor
Bakan açıkladı: Elektriğe yeni tarife geliyor
GİRİŞ 03.07.2020 09:02 GÜNCELLEME 03.07.2020 09:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen Yenilenebilir Tarife olarak bilinen Yeşil Tarife'ye (YETA) ağustos ayı itibariyle geçileceğini açıkladı.

SERTİFİKA DÜZENLENECEK

Yeni sistemle "Ben sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak istiyorum" diyen vatandaşlara özel bir fatura, özel bir tarife düzenlenmiş olacağı blgisini veren Bakan Dönmez, "Ağustos ayına kadar tüm işlemleri bitirmeyi hedefliyor ve yeşil tarifeyi artık vatandaşlarımıza bir seçenek olarak sunmak istiyoruz" diye konuştu. Yenilenebilir enerjinin kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla YETA tarifesini kullanan ev ve işyerleri için sertifika düzenleyeceklerini anlatan Bakan Dönmez, "Örneğin bir işyeri ya da bir ev YETA'dan yararlanıyorsa onlara özel sertifika vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ZORUNLU DEĞİL SEÇENEK

YETA'nın zorunlu bir tarife olmadığını, yalnızca bu tarifeye geçmek isteyen vatandaşların geçeceğini anlatan Bakan Dönmez, şöyle devam etti: "YETA tarifesine geçmek isteyen vatandaşların yalnızca elektrik tedarik şirketlerine giderek 'ben bu tarifeye geçmek istiyorum' demeleri yeterli olacak. O talepten sonra geçenlerin faturaları o tarifeye göre düzenlenecek. Diyelim ki elektrik tedarik şirketi ile 1 yıllık bir anlaşma yaptınız. Tarifeden çıkma isteğinde bulununcaya kadar o tarifeyi kullanmış olacaksınız. Bununla ilgili detayları da daha sonra açıklayacağız."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    2500 lira alan üç çocuk babası her ay 300 lira elektrik parası 900 lira kira parası 25 lira su parası. Evde internet yok konturlu telefon kullanıyor çocukların masrafı yemek içme kıyafet daha sayamadıgım bir sürü şey için kalan para 1275 lira. Kimin aklına gelir yenilebilir yenilmeyebilir elektrik.
    Cevapla
  • Sevki 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yenilenebilir degilde yenilebilir bir kaynak bulsalar
    Cevapla
  • Ceng 3 yıl önce Şikayet Et
    300 lira elektirik ne la
    Cevapla
  • toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede tüm hatlar birbirine bağlıysa termik santralde üretilen elektrik yeta tarifesi kullana bir eve geldiğinde '' aaa bu ev yeta tarifesi kullanıyormuş ben bu eve girmemmi'' diyecek.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet, kapitali değil bireyi koruyan bir işleyiş tarzına geçmediği sürece bu ülkede hiç bir şey düzelmez. Devlet her alanda özel girişimi desteklemeli ama bunu vatandaşın temel yaşamsal ihtiyaçlarının tamamının tutarının asgari ücretin %20'sini {(Elektrik+Su+Doğalgaz+İletişim(internet+telefon)} geçmeyecek şekilde olması lazım. Enerji, telekominikasyon vb. alanlarda verilen lisanslar 10-20 yıl süreli veriliyor. Lisansı alanlar bu sürenin sonunda vahşi kapitalizmin hedefi olan yapılan yatırımın 10 katı geri dönüş hedefi ile gelmeyecekler buraya. Bunun önüne geçmezsen adam 20 yılda %10-20 net kar sahibi olması gerekirken 5 senede bu karı elde edecek uygulamalar yapıyor.
    Cevapla
  • orhan070707 3 yıl önce Şikayet Et
    bırakın yeşili maviyi... antalyada seçebileceğimiz ikinci bir şirket bile yok. türkiyenin 5.büyük ilinde rekabete aykırı olarak başka bir firmaya izin verilmemiş. internet yaptığımız bütün araştırmalarda karşımıza hep clk akdeniz geliyor. siz önce buna bir çözüm bulun. sanki elektriği evime kadar kamyonla naklediyormuşsunuz gibi elektrik dağıtım bedeli adı altında mahkemeye verip itiraz bile edemediğimiz ücret ödüyoruz. yani elimiz kolumuz bağlı yanağımızı uzattık adamlar istedikleri gibi tokatlıyorlar ve epdk ne halta yarıyor bilmiyoruz.
    Cevapla
  • Emre gökçimen 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın nerseinde görülmüş yenilenebilir enerjiden ekstra pahalı satmak dünyada teşvikler var bizde bakanlar bile böyle düşünüyor akıl tutulması yaşıyorlar resmen insan biraz mantıklı olur aynı hattan elektrik gelecek sonra yenilebilir enerji diye millete zamlı tarfiden silkeleme işlemi olucak bize ucuz elektrik lazım kimse kullanmasın akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle