Kriz çıkaracak adım! Ülkenin 31 ton altınına el koydular

Venezuela hükümetinin İngiltere Merkez Bankasının dondurduğu yaklaşık 1 milyar avro değerindeki altın rezervi için açtığı dava reddedildi.

Kriz çıkaracak adım! Ülkenin 31 ton altınına el koydular
Kriz çıkaracak adım! Ülkenin 31 ton altınına el koydular
GİRİŞ 02.07.2020 16:00 GÜNCELLEME 03.07.2020 09:05
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

İngiltere Yüksek Mahkemesinin kararında, İngiltere'nin, Nicolas Maduro yerine "tartışmasız bir biçimde" muhalefet lideri Juan Guaido'yu başkan olarak tanıdığı belirtildi.

 

Bu gerekçeyle Maduro hükümetinin talebinin dikkate alınamayacağı vurgulanarak davanın reddine karar verildi.

Venezuela'nın İngiltere Merkez Bankasındaki altınlarının değerinin 930 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

 

GUAİDO, REZERVİN İADE EDİLMEMESİNİ İSTEMİŞTİ

Venezuela yönetimi, ilk kez 2018'in sonunda İngiltere Merkez Bankasından altınları serbest bırakmasını talep etmişti.

Bu talebi reddedilen Maduro hükümeti, altın rezervini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kullanmak istediğini belirterek, İngiltere Merkez Bankası aleyhine mayısta dava açmıştı.

Dava dosyasında, altınların bir kısmının satılmasıyla elde edilecek paranın, başka amaçlarla kullanılmadığından emin olunması için doğrudan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına (UNDP) aktarılabileceği belirtilmişti.

Kendini başkan ilan eden Guaido, "altınların başka amaçlarla kullanılacağı" iddiasıyla rezervin iade edilmemesini istemişti.

Devlet Başkanı Maduro'yu görevi bırakmaya zorlamak için yaptırım uygulayan ABD, bu yaptırımların ihlal edilmemesi konusunda diğer ülkeler, yabancı bankalar ve şirketleri tehdit etmişti. 

VENEZUELA HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA!

Venezuela hükümeti, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'yu tanıdığını açıklayan ve Venezuela'nın yaklaşık 1 milyar avroluk altınının iadesini reddeden İngiltere Yüksek Mahkemesinin kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Venezuela, İngiliz mahkemesinin aldığı, Venezuela'yı kendi altınından mahrum bırakmayı planlayan ve Venezuela halkının mülkünü elden çıkarma hakkını ihlal eden, anormal ve saçma kararı kesin bir şekilde kınıyor." ifadesine yer verildi.

İngiliz mahkemesinin meşru başkan olarak tanıdığı Guaido'nun "uluslararası bir suç örgütü lideri" şeklinde nitelendiği açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, altın rezervinin alıkonulmasında rolü olanlara karşı hukuki sürecin başlamasını talep ettiği belirtildi.

Hükümetin talep ettiği altının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kullanılacağı belirtilen açıklamada, Venezuela Merkez Bankasının, İngiliz mahkemesinin aldığı kararı temyize götürüleceği bilgisi paylaşıldı.

Venezuela hükümetinin İngiltere Merkez Bankasının dondurduğu altın rezervinin iadesi için açtığı dava reddedilmiş ve mahkeme aldığı kararda Guaido'yu "tartışmasız bir biçimde" ülkenin başkanı olarak gördüğüne yer vermişti.

Venezuela'nın İngiltere Merkez Bankasında tutulan altın rezervinin değerinin 930 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR 172
  • Ercan.özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ingilizin.nesine.güvenipte.okadar.altini.teslim.etmışler.bunungibi.acaba.kaç.tane.ülkenin.altınları.ingilizlerin.elinde.bu.kararea.ders.çıkarıp.diyer.ülkelerde.altınlarını.çekişeler.iyi.olur.yoksa.zaman.gelir. çekmeyen.ülkelere.yaptırım.olarak.döner.
    Cevapla
  • misafirim 3 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci ingilizler amerika ve fransa kendilerini dünyanın efendileri sanıyorlar alçaklar
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Meşhür kraliçe seviyordur onları... Sahi nerede kendisi bilen var mı?
    Cevapla
  • Nazım Zengin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız, harami İngiliz.
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    ama sorsanız demokrasi havarisi ingilizker venezuella halki kimi seçti ey ingiliz venezuellada yalandanmı seçim yapılıyor o zaman liderleri siz belirleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle