Rusya'dan Türkiye açıklaması: Bunu yapmalarını yasaklayamayız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus turistlerin, sınırını kapatmayan Belarus üstünden Türkiye’ye uçmalarını yasaklamayacaklarını söyledi. Ancak pandemi döneminde seyahat edecek vatandaşlara, kararlarını dikkatle ve sağduyuyla almaları uyarısında bulundu.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Bunu yapmalarını yasaklayamayız
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Bunu yapmalarını yasaklayamayız
GİRİŞ 01.07.2020 14:42 GÜNCELLEME 01.07.2020 14:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Russia Today (RT) televizyonuna röportajında, Rus turistlerin Belarus üstünden, Belavia ve Türk havayolu şirketleri ile Türkiye’ye uçtuklarını bilip bilmediği sorusu karşısında, “İnsanlara bunu yapmalarını yasaklayamayız” dedi.

 

Ancak koronavirüs pandemisi tehlikesini yitirmediği için, Lavrov, “Fakat tabii ki bu kararları alırken dikkatli ve sağduyulu davranmaları gerekir” uyarısında da bulundu.

​Rus Dışişleri Bakanı RT’ye röportajında pandeminin yayılımının önünü kesmek için kapatılan Rusya sınırlarının ne zaman açılacağını bilemeyeceğini de belirtmişti.

 

Rusya’da hükümet haziran ayında aldığı bir kararla vatandaşlarının sadece iş, eğitim ya da tedavi amaçlarıyla ülke dışına çıkmalarına izin vermişti. Bu amaçlarla ülke dışına çıkacak vatandaşların bunu belgelemeleri gerekiyor. Turistik amaçlı ziyaretler içinse Rusya dışına çıkılmasına ise hâla izin verilmiş değil.

Bunun yanında, Türkiye’nin Rusya’ya, pandemi nedeniyle yapılmayan karşılıklı uçuşların 15 Temmuz’da başlaması teklifini ilettiği biliniyor. Rus ulaştırma yetkilileri ise bu teklif konusunda henüz nihai bir karar almadıklarını söylüyor.

YORUMLAR 10
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistler gelmeyin bizim ülkemize. Paranızda, kanunlarınızda sizin olsun. Türkün örf, adet, gelenek ve göreneklerini erittiniz. Fatih Sultan Mehmet Han olsa ülkeye girişlerine izin bile vermez. Toplum yavaş yavaş eriyor. Eridi de.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya pamdemide dünyada ilk 5 te bizim rusları ülkemize sokmamamız lazım yada sıkı tedbir ile gelmeliler uçuş öncesi negatif testleri elinde olmalı ve en az 3 gün türkiyede gözetim altında izole olmaları gerekir 3 gün sonra tekrar teste tabi tutulmaları şartı ile sadece bulundukları otelde kalmak şartı ile tatillerini yapabilmeliler dünyada çoğu ülke bizden daha kötü durumda ama bize sanki milyonlarca hasta varmış gibi muamele ediyorlar...
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz turisti kabul edersek. Suç bence bizde. Riski biz taratıyoruz para için.
    Cevapla
  • Süphanallah 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hasta vatandaşlarının dışarı çıkmasına müsade etmiyor; biz hasta ülkeden turist kabul etmeyecekken onları nasıl getireceğiz diye yollar arıyoruz. Rusyada günlük 6-7 bin hasta çıkıyor hala. Böyle bir ülkeden turist getirmek ülkeyi ateşe atmak olur üç beş turizmci para kazancak diye!
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu komik açıklamalar insanın gülesi geliyor. Bizim ülke sizinkinden kat kat daha güvenli. Bakalım neler olacak. Bu arada onu tabiki de yasaklayamazsınız! Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'mıza hayırlı gelecekler nasip etsin ve akıl versin. Maske ile çıkmak çok mu zor !? Hayırlısı olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle