Maskelerle ilgili yeni karar! Vergi sıfırlandı

Maske üretiminde girdi olarak kullanılan "melt blown" kumaşlara uygulanan ilave gümrük vergisi ekime kadar yüzde 20'den yüzde sıfıra düşürüldü.

Maskelerle ilgili yeni karar! Vergi sıfırlandı
Maskelerle ilgili yeni karar! Vergi sıfırlandı
GİRİŞ 30.06.2020 09:10 GÜNCELLEME 30.06.2020 09:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, Ticaret Bakanlığınca dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kişisel maske kullanımının önemi dikkate alınarak, maske üretiminde girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla düzenleme yapıldı. 

 

Buna göre, maske üretiminde girdi olarak kullanılan "melt blown" kumaşlarda uygulanan ilave gümrük vergisi 1 Ekim'e kadar yüzde 20'den yüzde sıfıra indirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı ile de sanayicinin girdi maliyetlerini azaltmak, rekabet gücünü desteklemek ve nihai ürün fiyatlarını düşürmek amacıyla Türkiye ve Avrupa Birliği'nde (AB) üretimi olmayan girdi mahiyetinde ham madde ve ara mamullerde uygulanan gümrük vergileri AB ile eş zamanlı düşürüldü.

Bu kapsamda, Türkiye'de üretimi bulunmayan 125 özel tanımlı ürünün gümrük vergilerinin yarından (1 Temmuz) itibaren düşürülmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    "melt blown" kumaşları neden TÜRKİYE'DE DE ÜRETİLMİYOR? "melt blown" kumaşları YERL, DEĞİL, MİLLİ DE DEĞİL.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki Maske Fiyatlarıda düşecek mi % 20 oranında yada o % 20 kime kalacak
    Cevapla