AMB/Villeroy: Krizden önce “çöp” olan tahvillerde alım ihtimal dışı

Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy, AMB'nin krizden önce çöp notuna sahip olan tahvillerde alım yapmasının ihtimal dışı olduğunu söyledi

AMB/Villeroy: Krizden önce “çöp” olan tahvillerde alım ihtimal dışı
AMB/Villeroy: Krizden önce “çöp” olan tahvillerde alım ihtimal dışı
GİRİŞ 29.06.2020 16:33 GÜNCELLEME 29.06.2020 16:33

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, AMB'nin pandemi acil durum programı çerçevesinde çöp tahvil alma beklentilerini önemsemedi.

Almanya'nın Handelsblatt gazetesinde Pazar günü mülakatı yayınlanan Fransa MB Başkanı, “Bu tartışma herhalde acil değil.” dedi. Aynı zamanda AMB'nin para politikasının kredi derecelendirme şirketlerine bağımlılığını azaltıp azaltamayacağını incelemesi gerektiğini söyledi.

Villeroy, “Krizden önce 'çöp' notuna sahip tahvillerde alım yapmamızı ihtimal dışı görüyorum. Diğer yandan derecelendirme kuruluşları iyi notlu şirketlerin notunu kriz esnasında düşürmüşse bu halihazırda negatif olan trendi pekiştirebilir.” dedi.

Politika yapıcılar, pandemi nedeniyle yatırım yapılabilir seviyedeki notlarını kaybeden şirketlerin tahvillerini almadı. AMB bu ay pandemi alım programını neredeyse iki katına çıkararak 1.35 trilyon euro (1.5 trilyon dolar) yaptı.

AMB'nin Nisan ayında gözden düşen şirketlerin tahvillerini bankalarla operasyonlarında teminat olarak kabul etmek için koşullarını gevşetmesinin ardından bankanın eninde sonunda alışveriş listesine çöp tahvilleri ekleyeceğine ilişkin bir spekülasyon mevcuttu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL