İmzalar atıldı! 2021’de seri üretim başlıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyon sahasındaki lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasında kargo insansız hava araçlarından (İHA) yararlanılacak.

İmzalar atıldı! 2021’de seri üretim başlıyor
İmzalar atıldı! 2021’de seri üretim başlıyor
GİRİŞ 29.06.2020 10:04 GÜNCELLEME 29.06.2020 10:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetlerini artırmak, güncel tehditlere ve ihtiyaçlara yanıt verebilecek ürün ve çözümleri envantere kazandırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

 

Bu çalışmalarda insansız sistemler önemli bir yer tutuyor. SSB, son dönemde İHA ve SİHA'lardan etkin şekilde yararlanan güvenlik güçleri için farklı alanlarda ve çeşitli görevlerde kullanılmak üzere yerli ve milli imkanlarla yeni araçlar geliştirilmesini koordine ediyor.

Bu kapsamda bir süre önce Dikey İniş Kalkışlı Kargo İHA Projesi başlatan SSB, 2020 hedefleri arasına Kargo İHA sözleşmesinin imzalanmasını koydu.

 

SSB Başkanı İsmail Demir, projeye yönelik değerlendirmelerin tamamlandığını ve Dikey İniş Kalkışlı Kargo İHA Projesi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile sözleşme imzalandığını bildirdi.

Operasyon bölgesindeki kullanımlardan sonra Kargo İHA'nın özelliklerinin geliştirileceğini belirten Demir, "Kargo İHA sisteminin 2021 içinde seri üretime geçmesini hedefliyoruz. 50 kilogram faydalı yük taşıyacak Kargo İHA, 1 saatlik uçuş süresiyle özellikle dağlık arazide iki nokta arasında gerek kapalı kargo bölmesinde gerekse askıda yük taşıyarak kahraman Türk askerinin sahada ihtiyaç duyduğu lojistik desteği sağlayacak. 150 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Kargo İHA projemiz üzerinde de çalışıyoruz." dedi.

Kargo İHA sayesinde sahada güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyacağı silah, mühimmat, tıbbi malzeme, teçhizat gibi ihtiyaçlar zorlu hava koşullarında bile çok kısa sürede ve güvenli şekilde ulaştırılabilecek.

Bir süredir döner kanat İHA konusunda çalışmalar yürüten TUSAŞ, geliştirdiği araçların örneklerini yurt içinde ve dışında yakın zamanda gerçekleştirilen fuarlarda sergilemişti. 

Platform üzerinde geliştirme çalışmalarını sürdüren TUSAŞ, döner kanat İHA'nın deniz platformlarında ve sivil alanda da çeşitli ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmasını hedefliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • laz 3 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM tez zamanda kıtalar arası balistik füzemizide yapmayı nasip eder İNŞALLAH...
    Cevapla
  • Veli Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu günleride görecekmişiz Türkiye bu teknolojik imkanlara kavuştu mühendislerimiz durmadan çalışıyor ve çözüm üreterek ülkemizin ihtiyaçlarını karşılaması bütün dünyada üstün hale gelmesi ne güzel Allah Tayyip Erdoğan’ı ve Türk mühendislerimizi korusun bu güzel ülkemizi vatan hainlerine bırakmasın inşaallah yoksa halimiz niceolurdu bunu yıllarca yaşadık üniversite ve okullarda terör kin düşmanlık üretiliyordu 80 yıldır böyle yaşandı rabbime şükürler olsun özlediğimiz bu günleri gördük Allah Türk milletine ve devletimize zeval vermesin teknoloji adına emeği geçen herkesten Allah razı olsun
    Cevapla
  • Keamuran 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun.
    Cevapla
  • islam türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    gule güle abd kargo uçakları...daha ucuza kendi silahlarimız..allahım sen alimsin muhendislerimize yardım et. zihinlerine algilarına düşünce yapılarına aydınlık ver verki. senin icin türkiye olsun.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Harikan.devletimiz var olsun.bizde can vermeye hazırız inşallah.
    Cevapla
  • İzmir Fen'li: 3 yıl önce Şikayet Et
    Orman yangınları için su taşıyabilen drone sürüsü yapın. Kiraladığınız bir helikopterin bir sezonluk maliyetine onlarcasını üretebilirsiniz. 150 Kg su atsın yeter. On tonluk helikopter de zaten 300 Kg su atıyor, hadi olsun 1 ton. Drone'lar ağırlıklarının 4-5 katı ağırlık taşıyabiliyor. Üstelik elektrik motoru oksijen gerektirmediği için, dumanın ta içine, yangının kalbine girebiliyor. Su havzalarının 4 tarafına da verici yerleştirin, otomatik olarak su alıp kalksın. Buna da gülenler olur şimdi. Biz bundan kaybediyoruz.
    Cevapla
  • Rte 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız. Biz. 20 yılda bu kadarını yapa bildik bundan önceki yönetimler. Neler yapa bildi.. Havada cumadan yerdeki. Tren rayların. Söktüler. Sattılar. Bu. Vatanın ilerleme esi. İçin. Herşey. Yaptılar .. Bu ülkede. Ne. Metro. Vardı nede uvçaga binecek. Para şimdi. Serin serin işe gidip. Gelin... begenmedi iniz hükümetin yaptıklarını
    Cevapla
  • Halit01 3 yıl önce Şikayet Et
    gülmüyoruz kardeşim..fikirler güzel okumak keyifli
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Fikir iyi ama 10 tonluk dediğin helikopter yanılmıyorsam 2,5 ton su taşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle