Tatil için tercihleri yine Türkiye! 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor

İngiliz hükümeti, Temmuz ayından itibaren 'hava köprüleri' aracılığıyla yurtdışı tatillerine izin vermeyi planlıyor. Gelecek hafta içinde açıklanması beklenen güvenli ülkeler listesinde Türkiye'nin de olması bekleniyor.

Tatil için tercihleri yine Türkiye! 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor
Tatil için tercihleri yine Türkiye! 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor
GİRİŞ 27.06.2020 13:11 GÜNCELLEME 27.06.2020 13:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngilizlere, Temmuz ayından itibaren ’hava köprüleri’ aracılığıyla yurtdışı tatil izni verilecek. Bakanlar ayrıca İngiltere’ye dönüşlerinde 14 gün karantinada kalma politikasını sona erdirmeyi planlıyor. İngiliz hükümeti denizaşırı tatiller için önümüzdeki ayın başından itibaren yeşil ışık yakacak. Hükümetin bir dizi ülke için 14 günlük karantina dönemini askıya alması ve denizaşırı destinasyonlar için hava köprüsü düzenlemeleri yapması bekleniyor. İlgili ülkelerin tam listesi hala teyit edilmedi. Seyahat açılışının ilk aşamasının Fransa, Yunanistan, İspanya ve muhtemelen Portekiz de dahil olmak üzere Avrupa ülkeleri olması bekleniyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu güvenli olduğu düşünülen ülkeler için de Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarılarını kaldıracağı düşünülüyor.

 

 

Onaylanan ülkelerin listesinin önümüzdeki haftanın ortalarında açıklanması planlanıyor. İngilizlerin 6 Temmuz’dan itibaren seyahat etmeye başlaması bekleniyor. O günden önce İngiliz hükümeti, ilgili ülkelerle karşılıklı seyahat rotalarında anlaşmaya varmayı umuyor.

YORUMLAR 9
  • Cgk 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah darısı almanya hoĺanda ve rusya turizmden ekmek yiyen milyonlar var ..kimse boş konuşmasın yok virüs yayılıcak diye ..her şey tiyatro virüsle ilgili her gün afrikada 25000 çocuk açlıktan ölüyor dünyada daha kötü leri var ..korkan çıkmasın dışarı şeytanilerin virüs yalanına inanmaya devam edip destek versin birde akletmeyenler
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle ben turizm çalışanıyım 5 aydır evdeyim otel açılmasını bekliyoruz rezil oldum
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah olur. Ben bekliyorum. Hem turist gelmesini hem de turist almasını olumlu karşılıyorum. Bugün bir İngiliz gelmesi demek bit Türk vatandaşının 3 ayda harcayacağı parayı 1 haftada bırakması demektir. Ekonomi olarak da aşırı öneme sahiptir. Tatile çıkacak kişilerin parasını neden biz kazanmayalım da elin yunanı kazansın? Covid için de merak etmeyin devlet gerekli önlemleri aldı alıyor almaya da devam ediyor
    Cevapla
  • Cgk 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah darısı almanya hollanda iskandinav ülkeleri ve rusyaya
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin İngiltere’de plajlarda bütün kuralları hiçe sayarak ne yaptıklarını görmediniz mi ?
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayir istemiyoruz.Bu yil yurt disindan turist istemiyoruz.Bu cok tehlikeli olur
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler artık otel çalışanıyım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle