Büyük gün pazartesi! Türkiye için bir ilk, yerli olarak üretildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim sürecinin tamamlandığını, pazartesi günü Sakarya'da trenin raylara inerek test sürüşlerinin başlayacağını bildirdi.

Büyük gün pazartesi! Türkiye için bir ilk, yerli olarak üretildi
Büyük gün pazartesi! Türkiye için bir ilk, yerli olarak üretildi
GİRİŞ 26.06.2020 17:10 GÜNCELLEME 26.06.2020 17:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim süreci tamamlandı. 29 Haziran, pazartesi saat 10.00’da Sakarya-TUVASAŞ'ta tren raylara inecek ve test sürüşleri başlayacak.

Setlerin işletme hızı saatte 160 kilometre, tasarım hızı ise saatte 176 kilometre. Üretilen araçlar işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlanmış alüminyum ekstürizyon profillerden üretildi. Ayrıca, setlerde ergonomik yolcu koltukları kullanıldı. 5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrıldı.

 

YORUMLAR 31
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok ilerlemeğe çalışmaya devam diyen kadrolara sadece Allah razı olsun devam inş. diyoruz. sonuna kadar REİS REİS YİNE YENİDEN Bir daha diyoruz.
    Cevapla
  • Mantıkcı 3 yıl önce Şikayet Et
    324 yolcuda sadece 2 engelli kapasitesi az bence sayın vekilim yüzde 10 yani 32 engelli yolcu olmalı ayrıca yolculuk etmek için engelli yolcu başvurmadığı zamanlarda diğer yolcularda kullanabilmeli lütfen engelli yolcu konusunda biraz daha duyarlı davranalım !!!
    Cevapla
  • ANAMUHEBERAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekocan bak tren. Hadi test sürüşü yapmama töreni yapalım
    Cevapla
  • ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu koltuklar raylıdır sadece koltuk başından tutup sağa doğru dönderdiğin zaman koltuklar arka arka gelir.Resimdeki koltuklar sadece karşılıklı pozisyonu gösteriyor.
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Otobüste bile ters gidemiyorum bu hızda hic gidemem
    Cevapla
  • İsmail K 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu trenlerde gittiğini ve hızını hissetmiyorsunuz. 257 km hızda bile içinde gezebiliyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle