Dikkat çeken IMF açıklaması! Türkiye böyle olmadığını ispatladı

IMF'nin Türkiye tahmininde yanıldığının altını çizen Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, “IMF, Türkiye'nin 2020 yılında yüzde 5 küçüleceğini öngörmüştü, Türkiye bunun böyle olmadığını ispatladı. Türkiye'nin 2020 yılı büyüme rakamlarında belki pozitife bile geçme ihtimali var” dedi.

Dikkat çeken IMF açıklaması! Türkiye böyle olmadığını ispatladı
Dikkat çeken IMF açıklaması! Türkiye böyle olmadığını ispatladı
GİRİŞ 24.06.2020 17:56 GÜNCELLEME 24.06.2020 18:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, ekonomilerde toparlanma ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kaya, IMF'nin (International Monetary Fund) Türkiye tahmininde yanıldığının altını çizerek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

"TÜRKİYE BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI İSPATLADI"

IMF'nin 3 ay önce ekonomik görünümle ilgili dünyadaki revizelerine değinen Kaya, bu revizelerin son yılların en sert revizeleri olduğunu ifade etti. "IMF'nin bu revizelerde, dünya ekonomisinin yüzde 3 küçüleceğini, AB'nin çok ciddi küçüleceğini, Çin'in negatif olmasa bile büyümesinin yüzde 1'lere kadar ineceğini öngörmüştü" diyen Kaya, IMF'nin Türkiye'nin ise 2020'de yüzde 5 küçüleceğini öngördüğünü belirtti. Uzman isim, IMF'nin Türkiye tahmininde yanıldığını ifade ederek, "IMF, Türkiye'nin 2020 yılında %5 küçüleceğini öngörmüştü, Türkiye bunun böyle olmadığını ispatladı" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN POZİTİFE GEÇME İHTİMALİ VAR

"Türkiye'nin 2020 yılı büyüme rakamlarında belki pozitife bile geçme ihtimali var" diyen Kaya, Türkiye ekonomisinin de bu tempoyla 'V' tipi toparlanmanın 2021 yılına kalmadan gerçekleşmesinin muhtemel olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 5 DARALACAĞINI TAHMİN ETMİŞTİ

Bilindiği üzere IMF (International Monetary Fund), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Nisan 2020 sayısını "Büyük Tecrit" başlığı ile yayımlamıştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisiyle bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltmişti. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5 daralacağını öngören IMF, 2021'de ise yüzde 5 büyüyeceğini tahmin etmişti.

KAYNAK: APARA
YORUMLAR 17
  • M44/1453 3 yıl önce Şikayet Et
    IMF ciler imfnin yanılgılarını duyunca kahroluyorlar.
    Cevapla
  • SEVGİ 3 yıl önce Şikayet Et
    İMF zaten türkiye hakkında hep olanı değil olmasını istediklerini yazıyorlar zaten bişey bildikleri de yok.Çok kızıyolar türkiye onlardan borç almıyor etmiyor diye yalan yanlış yazıyolar işte...ALLAH onlara muhtaç etmesin zalim insnlar...
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar(!) bize amerikan dolarını emeğimize karşılık hem satıp hem de faiz almak istiyor. Yine amerika'ya bizi gebe bırakıp esir etmek istiyor. Bizim ekonomistler(!) de gizli görüşme yapiyorlar.Bunlar da iktidarın alternatifi (!)Ne yani işbirlikçileri hazırken Türkiye ekonomisi güçleniyor mu diyecekler.
    Cevapla
  • qqqq 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde bu numarayı yedik
    Cevapla
  • işbu 3 yıl önce Şikayet Et
    adamların işi yanılmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle