Türkiye'nin müthiş projesini koronavirüs de durduramadı! Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, mikro uydunun Covid 19'dan etkilenmediğini duyurdu ve tarihi yineledi. Demir ayrıca uyduyla ilgili yeni bir de gelişme olacağını duyurdu.

GİRİŞ 23.06.2020 23:05 GÜNCELLEME 23.06.2020 23:06
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, M5 Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Demir, mikro uydu çalışmaları hakkında son gelişmeleri paylaştı.


Demir'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde;

TÜRKİYE YENİ BİR UYDU ŞİRKETİ SAHİP OLACAK!

KOVİD süreci etkilemedi. Uydu ile ilgili yeni bir gelişme de olacak, Türkiye bir uydu şirketi sahibi olacak. Alçak yörünge uyduları ile ilgili de bir çalışma var. Orada da belli bir yerdeyiz, işbirliklerimiz var. Bunları olgunlaşınca açıklayacağız. Mikro uydunun fırlatılması için 2025’i hedefliyoruz. İtki sistemleri ile ilgili çok yoğun çalışıyoruz. Hem katı yakıt hem sıvı yakıt hem de hibrit konusunda çalışıyoruz. Uydunun fırlatma, test etme, üretim altyapısı vs. bunların hepsini bir arada edinmiş olacağız. Bu, daha ileri aşama, uzay sistemleri fırlatma sistemleri için çok önemli bir test ortamı sağlamış olacak.



O DÖNEME HAZIRLIKLI OLMAMAIZ GEREKİYOR

Bir taraftan uydu imalatı ile ilgili çalışmalarımız var. Haberleşme, gözetleme uyduları, alçak yörünge-üst yörünge uyduları zinciri devam edecek. O pazarın yılda yüzlerce ürün sattığınız bir pazar olmadığını biliyorsunuz. O açıdan gelecekte alçak yörünge uydularının çok ucuza mal edilip dünyadaki haberleşme ihtiyacının artmasıyla interconnect sistemiyle konuştukça iletişim altyapınız önemli olacak. Bunu da uydularla sağlama çalışmalarımız var. O döneme hazırlıklı olmamız gerekiyor. İletişim güvenliği çok önemli. Bu durum bizi siber güvenliğe, elektronik-elektromanyetik güvenliğe getiriyor.

 

 

YORUMLAR 38
  • Deniz Kurdu 3 yıl önce Şikayet Et
    %100 yerli olana kadar çok çalışmamız lazım keşke imkan olsada gönüllü mönüllğ çalışşak hep birlikte
    Cevapla
  • Bir Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahzab suresi 27. ayeti dikkatle okumalısınız.. Ayetin devamında "...... hiç ayak basmadığınız yerlere mirasçı yaptı. Allah, Her Şeye Güç Yetiren'dir." denmekte. Hiç ayak basılmayan yer neredir ? Şüphesiz bu uzaydır..
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uydumuzu kendimizin fırlatması çok güzel. Elin gevurlarında fırlatmaktan çok daha iyi. Ama umarız arıza falan çıkmaz sağlıklıca fırlatılır. Hayırlısı neyse o olsun bakalım. Devamını da bekliyoruz... Şu dövizide yükseltsek fena olmaz Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve iyi gelecek nasip eylesin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım, çok zor değil. Hayırlısı olsun bakalım...
    Cevapla
  • memo-se 3 yıl önce Şikayet Et
    chpkk kalsa bir heykel yapar, uzaya çıkmış olur, çünki chpkk'de kafalar bimilyon... kör sağır ve dilsizler...
    Cevapla
  • Diriliş-Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile başta savunma sanayimiz olmak üzere sağlık ve diğer önemli alanlarda yerli milli üretenlerimizden.
    Cevapla
  • suat 3 yıl önce Şikayet Et
    dediğin kısmen doğru chp iktidara geldiğinde ne yapacak.biliyon mu ‘’DİNCİ’’?! avına cıkacak . Devlete ‘’ dincileri ‘’ kovacak. bol heykel diktirip ayin yaptıracak.gerekirse abd ve avrupanı sömürgesi yapar yeterki dinciler gelmesin.iktidarlar bazen yalan söylemek zorunda kalırlar.yalvarırlar seçilmek için sonrada yalvartırlar.
    Cevapla
  • cmlttn 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya 2nci dünya savasında GOBELS öyle bir propaganda yaptıki bütün germenler dünyayı fethettiler sandı......bir sabah rus ve ingiliz bayrakları altında uynadılar...cehalet güzeldir insanı rahatlatır...20yıldır CHP nin yaptıklarını sattınız yediniz bundan sonra ne satacaksınız merak ediyorum asgari ücrete talim eden sizler hala uyanamadınız
    Cevapla
  • ŞÜKÜR 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açık etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle