BİM ’den güneş enerjisi hamlesi

BİM’in, karbon ayak izini azaltmak yönünde adım attığı duyuruldu. BİM’den yapılan açıklamaya göre, BİM’in depolarında kullanılan enerjinin çok büyük kısmı güneş enerjisinden sağlanacak.

BİM ’den güneş enerjisi hamlesi
BİM ’den güneş enerjisi hamlesi
GİRİŞ 23.06.2020 09:15 GÜNCELLEME 23.06.2020 10:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Açıklamada şöyle denildi:

 

 

“Hiçbir şekilde arsa veya arazi işgal etmeden, depoların çatılarına kurulacak GES sistemi ile güneş enerjisi üretilecek. Bunun ilk uygulaması BİM’in Batman deposunda gerçekleştirildi. Depo çatısının yüzde 30’luk bölümü kullanılarak depo enerji gereksiniminin yüzde 70’i buradan karşılanıyor. Batman depo çatısının tamamından enerji alınması sağlandığında bölge mağazalarının da enerji ihtiyacı karşılanabilecek. Bunun gerçekleşmesi için ilgili otoritelerle görüşmeler devam ediyor. Yurt genelindeki diğer depolarda da projeler tamamlandıkça güneş enerjisi devreye alınacak.”

Açıklamada, BİM’in bu projeyle hem karbon ayak izini azaltarak çevreyi koruduğu, hem de ülke ekonomisine katkı yaptığı ifade edildi. Batman’daki uygulamayla karbon salımının yılda 287 bin 621 ton azalacağı ve etkinin 4 bin 600’den fazla ağaç kazanımına denk düşeceği ölçülüyor.

 

 

YORUMLAR 6
  • mirac ardak 3 yıl önce Şikayet Et
    pandemi en çok sana yaradi keske hiç bitmese dimi bim
    Cevapla
  • Yozgatlı Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin en zengin 20 firması arasına giren Bim işçilerine biraz daha fazla maaş verse, asgari ücret 1000 lira olsa utanmadan 1000 lira verecek bu büyük şirketler. Bu ülkenin bütün nimetlerinden faydalanıp bu ülkeye faydalı olmadıktan sonra, kazandıkça kazandıran olmadıktan sonra Türkiye'nin en büyük şirketi olsanızda bir hiçsiniz.
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 ten sonra insaat edilen binalarda ev olsun fabrika olsun farketmez çatısı güneş paneli ile tamamen kalamayana iskan verilmesin ülke için faydalı olur
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bim hergün zam yapıyordu,sebebi belli oldu
    Cevapla
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Bimde hergun etiket değişmesinin nedeni belli oldu... Fırsatçııılarr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle