Işık hızında internet dönemi başlıyor

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Rodoplu, Li-Fi adı verilen ışık üzerinden internet sistemleri konusunda önemli bir çalışmaya imza attı.

Işık hızında internet dönemi başlıyor
Işık hızında internet dönemi başlıyor
GİRİŞ 23.06.2020 07:33 GÜNCELLEME 23.06.2020 07:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rodoplu'nun Li-Fi üzerinden kesintisiz iletişim sağlayan “hayat simülasyonu” dünyaca ünlü bilimsel dergi IEEE Access’de yayınlandı. Rodoplu “Li-Fi, ışık üzerinden haberleşme anlamına geliyor.

Bunun avantajı, Wi-Fi’ya kıyasla yaklaşık bin kat hızlı bir veri iletimi sağlaması. Ancak dezavantajı şu; LED ile bilgisayar arasına girdiğinizde video iletimi kesiliyor. Bu noktada Wi-Fi’ye bağlantıyı transfer ederek ve tam zamanında Li-Fi’ya geri getirerek gerekirse diğer LED’lerden gelen sinyali kullanarak bilgisayarınızda izlediğiniz video veya bulunduğunuz video-konferans toplantısı kesintiye uğramayacak.

Fakat Wi-Fi’ın sağlayabildiklerinin üzerine, veri çok daha hızlı gönderilebileceği için kesintisiz olarak daha yüksek bir görüntü kalitesi ile herkes Li-Fi ağlarını kullanabilecek” dedi.

YORUMLAR 21
  • cumali 3 yıl önce Şikayet Et
    bir şey anlamadım
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Harald Haas tarafından icat edildiği söyleniyor.
    Cevapla
  • Osman hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    kesintiye uğramaması için kapalı alanın birkaç yerine küçük aynalar yerleştirilebilir.
    Cevapla
  • Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bırakın şu interneti hızı filan be kardeşim. 3 günlük dünyayı ne hale getirdi bu insanoğlu. Ah bu internet ah ah!
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim hızlı interneti sana video izlemekten ibaret anlatırlarsa sende böyle yorum yaparsın. Bu gün hastaneler arasında cihazlar aralarındaki veri alış verişi laboratuar sonuçları hep internetle. Önemli ameliyatları artık cerrahlar ülke değiştirmeden ken koltuğunda robitik kollarla binlerce km uzaklıktaki hastayı ameliyat ediyor. Biraz teknolojik bilgi lütfen
    Cevapla
  • Milli yerli 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah en kisa zamanda milli li fi ile beraber facebook twitter instegram yerinede yerli sosyal medyayi bunun yaninda windows google yerine yerli isletim sistemi arama motoru insallah yerli internet agi hp ibm son dell lenova zet yerine milli yerli bilgisayarlarida Allahuteala CC izniyle uretiriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle