Bakan Varank açıkladı: Yerli otomobille ilgili çok önemli tarih

Son dakika haberi: Kanal 7'de Başkent Kulusi programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

GİRİŞ 21.06.2020 11:32 GÜNCELLEME 21.06.2020 15:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil projesini bir fırsat penceresi olarak gördüklerini söyleyen Bakan Varan "Bu projeyi Türkiye'ye dünya otomobil piyasasına sokacak bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz bu projeyi katma değerli ekonomi üreten gelecekteki planlamalarında çok önemli bir yere oturtuyoruz. Koronavirüsten dolayı tabi ki bir kaç haftalık küçük sarkmalar olabilir. 

 

 

2022'NİN SONUNDA YOLLARDA GÖRECEĞİZ

Şu anda proje planlandığı şekilde devam ediyor. Fabrika ile ilgili zeminde beklenilenden biraz daha fazla çalışma olacak yakında temellerinin atılmasını bekliyoruz. Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin Otomobilini gururla Türkiye'nin yollarında görebileceğiz."
dedi.

Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili de konuşan Bakan Varank, "Tabiki bir avantajı olacak ama dünya ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulamak üzerede arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama bugünden şöyle olacak böyle olacak demek doğru olmaz. Bu elektrikli bir araç çok büyük bir avantaj sağlıyor. Şarj istasyonları şuandaki ihtiyaçların çok çok üzerinde çok çeşitli lokasyonlarda var." açıklamasında bulundu. 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarız bu yerli otomobil tutar ve tutacak gibide gözüküyor... Avrupa pazarına sunulması da lazım ! Seri üretime 2021 sonlarında geçilecek diye biliyorum. Umarım hayırlısı olur. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'ya iyi gelecekler nasip etsin ve akıl versin. Umarım döviz sıkıntısından da kurtuluruz...EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım. Hayırlısı ney ise o olsun.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yatırımcılar sanki ipe un seriyorlar. Çok yavaş ilerliyor
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence risk alip hemen 2 tane marka daha kurmamiz lazim. Sadece 1 Marka Türkiye icin yetersiz. 3+1 olmali. Üc Marka ve 1 tane premium marka. Premium Marka Cumhurbaskanligi makam araci üretsin ve sonra dünya pazarina acilsin. Rekabet olmasi lazim, her alanda.
    Cevapla
  • Caplarım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne uğraşıyorsunuz,çin e ihale edin..40.000 e malolduysa 160000 e satın..birde Türk ismi koyarsınız olur biter..uyanık olun az,her zamanki gibi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    2022 olur belki ama seri üretim değil onun için en az 2026 ve sonrası vatandaş ancak o zaman alabilir seri üretim olunca ayrıca vatandaşın pek alacağını sanmıyorum orta gelirli alabilir o da belki çünkü fiyat en düşük modeli 250k en yüksek suç 400k olur çıkana kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle