Genç işadamı pandemi dönemini fırsata çevirdi

Almanya'da yaşayan Türk genç girişimci Taner Ay tüm dünyanın ekonomik kriz yaşadığı bu dönemde Türkiye'de sanayi anlamında büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Genç işadamı pandemi dönemini fırsata çevirdi
Genç işadamı pandemi dönemini fırsata çevirdi
GİRİŞ 20.06.2020 17:12 GÜNCELLEME 20.06.2020 17:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ay, Amerika'nın en ünlü yatırım şirketlerinden Taronis Fuels ve Almanya'nın ünlü İnfinite Fuels şirketleriyle bir anlaşma gerçekleştirdi. Bu anlaşmada sanayi anılanında hem yurt içi hem de yurt dışına ihracata geçilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Taner Ay, Magnegas sıvı atıkları hidrojene dönüştüren bir plazma arkı olduğunu söyledi ve özellikle Balkan ülkelerinde 'magnegas arkı teknolojisi'nin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ay, yatırımcıların Çin'den sonra Türkiye'ye yöneldiğini belirterek yatırım yapmayı düşünen tüm yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti . Türkiye'nin ekonomik anlamda güzel bir gelecek vaat ettiğini ve burada yatırım yapacak olan ülkelerin güzel bir çıkış yakalayacağının altını çizdi.

150 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Dünyanın normalleşmeye adım attığı saniyeden itibaren Ay başkentte 30 bin dönümlük araziye Almanya'dan ve Amerika'dan üretim cihazlarını getirdi. Dört konteyner makine parkuru daha gelecek. Ülkesine ve bayrağına aşık iş adamı Taner Ay, "Bu süreçte ekonomik krize rağmen ve bütün fabrikaların üretimini yavaşlatmasına rağmen, yatırımın durduğu bu sancılı dönemde süreci fırsata çevirdim. Fabrikamız 30 bin dönümlük arazide 150 kişi istihdam ettirmeyi hedefliyor" dedi.

YORUMLAR 1
  • Anti chp 3 yıl önce Şikayet Et
    O otuzbin dönüm değildir, otuz dönümdür. Otuz bin dönüm fabrika nereyi bulur.
    Cevapla