Moody's, THY'nin kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, THY'nin kredi notunu B2'den B3'e indirdi, görünümü 'negatif' olarak belirledi.

Moody's, THY'nin kredi notunu indirdi
Moody's, THY'nin kredi notunu indirdi
GİRİŞ 16.06.2020 09:53 GÜNCELLEME 16.06.2020 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Moody's Investors Service, Türk Hava Yolları'nın kredi notunu (CFR) B2'den B3'e ve, temerrüt olasılğğı notunu B2-PD'den B3-PD seviyesine düşürdü. Görünümü 'negatif' olarak belirledi.

Moody's not değişikliği ile birlikte THY için 27 Mart tarihinde başlattığı olası bir not indirimi için gözden geçirmenin tamamlandığını duyurdu. Kredi derecelendirme kuruluşu, yapılan not değişikliğinin koronavirü salgının artan süresini ve şiddetini, daha fazla koronavirüs salgını yaşanıp yaşanmayacağı ve hava yolu ile seyahate sınırlamaların uzatılıp uzatılmayacağı belirsizliğini yansıttığını vurguladı. Moody's not değişikliğinin bir diğer nedeni olarak da Türk Hava Yolları'nın likidite profilinin öncedren öngörülenden daha zayıf olmasını işaret etti.

Türk Hava Yolları'nın devlet destekli ihracı olarak sınıfladığını belirten Moody's, Şirket'in finansal kapasitesinin kalitesini ölçen BCA notunu b3'den caa1'e indirdiğini, CFR'nin de BCA'nın bir kademe üzerinde belirlendiğini vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Ahmet Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen THY’nin ücret politikasını düzenlemesi ve giderlerini düşürmesi gerekiyor. Ayda 70-80 saat uçan pilota 60 bin ücret verirse bu işin altından kalkamaz. Dışarıda bu işi ücret almadan gönülden yapacak milyonlarca gencimiz var, THY kendi uçuş okulunu kurup, personelini yetiştirip 10-15 yıllık asgari ücret vererek bile sözleşme yapabilir.
    Cevapla