Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yerli-milli sanayimizin ürettiği Ateş İdare Cihazı ve iki Modernize 35 mm Çekili Hava Savunma Toplarından oluşan seri üretimin ilk kafilesini TSK’ya teslim ettik." dedi. Demir ayrıca Ateş İdare Cihazı sisteminin aynı anda 3 adet Modernize Çekili Top ve 1 adet Hisar-A Füze Fırlatma Sisteminin kontrolünü sağlayabildiğini aktardı.

HAVA SAVUNMA TOPLARI

Savunma Sanayii Başkanı Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dedi:

"Katmanlı hava savunma sistemimizi güçlendirme çalışmalarımız sürüyor. 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projemiz kapsamında TSK envanterinde bulunan 35 mm Çekili Hava Savunma Toplarının tüm elektronik alt bileşenleri yenileniyor.

SERİ ÜRETİMİN İLK KAFİLESİ

Güncel teknolojiye sahip alçak irtifa hava savunma silahı olarak kullanıma sunulan toplara parçacıklı mühimmat atma yeteneği kazandırılıyor. Yerli-milli sanayimizin ürettiği Ateş İdare Cihazı ve iki Modernize Çekili Toptan oluşan seri üretimin ilk kafilesini TSK’ya teslim ettik.

Ateş İdare Cihazı sistemi, aynı anda 3 adet Modernize Çekili Top ve 1 adet Hisar-A Füze Fırlatma Sisteminin kontrolünü sağlayabiliyor."

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Yeniceri 16.06.2020 13:18
    Bu ulke eger CHP'nin elinde olsaydi, bir kursunu bile hala disardan satinalmak zorunda kalirdik. CHP, ulke icin ne birsey yapar, ne de birsey yaptirir.
  • Emin 16.06.2020 12:47
    Bu ülke için taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun ASELSAN Muhendislerimizin yarrdımcısı olsun onlar bizim baştacımız
  • Neco 16.06.2020 11:39
    Hay maşallah
  • Üretelim 16.06.2020 09:07
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile yerli milli üretenlerimizden, devlet kuruluşlarımız, özel sektör kuruluşlarımız, bütün üniversitelerimiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz, insanlarımız başta savunma sanayimizde, sağlık savunma sanayimizde, enerjimizde, tarımımızda, hayvancılığımızda, gıda, uzayda ve diğer alanlarımızda çokça üretimler tecrübeler ve ARGE'ler yapalım İnşallah.
  • BIRISI 16.06.2020 08:52
    hava savunma sistemine yerden havaya roket biçiminde takip ihaları, sürüleri gibi ufak ama etkili bir çalışma ekstra yapılabilir....
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek