Konut fırsatçıları bunu hiç beklemiyordu! Büyük şok... Emsal olacak

Kamu bankaları, konut kredisi faiz oranlarını düşürdü ancak bazı konut satıcıları, fiyatları artırdı. Avukat Enes Akdemir, konut fiyatlarını artıran fırsatçılar hakkında şahit ifadesi ve delille dava açılabileceğini belirterek, "Birkaç gün önce 200 bin olan bir gayrimenkul şu anda 300 bin lira olduğunu öğreniyoruz. Bu durum mağduriyetlere sebep veriyor. Bu ciddi bir fırsatçılık, ilkesizlik ve vicdansızlık" dedi.

GİRİŞ 10.06.2020 09:45 GÜNCELLEME 11.06.2020 13:49
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamu bankaları ile ortak hazırlanan cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi uygulanmaya başlandı. Kamu bankalarının destek paketi kapsamında bulunan konut kredilerinin kullanılmaya başlanmasını fırsat bilenler, konut fiyatlarında artış yaptı. Hukukçular, bu kişiler hakkında dava açılabileceğini duyurdu.


Diyarbakır'da da bazı gayrimenkul sahiplerinin konut fiyatlarında artış yapmaları, konut alanların mağduriyetine neden oldu. Avukat Enes Akdemir, fırsatçılar hakkında, şahit ifadesi ve delille dava açılabileceğini söyledi. Kamu bankalarının kredi destek paketini açıklamadan önce Diyarbakır'da 200 bin lira değerinde olan bir konutun fiyatının 300 bin liraya yükseldiğini söyleyen Akdemir, bu durumun ciddi bir mağduriyete yol açacağı uyarısında bulundu. 



'BU BİR FIRSATÇILIK, İLKESİZLİK VE VİCDANSIZLIKTIR'

Avukat Akdemir, konut alanların fırsatçılar tarafından uğradığı mağduriyetler nedeniyle hukuki alanda çalışmaya hazır olduklarını aktardı. Mağduriyet yaşadıklarını düşünenlerin hukuki yollara başvurmalarını isteyen Akdemir, "Birkaç gün önce 200 bin lira olan bir gayrimenkulün, şu anda 300 bin liraya yükseldiğini öğreniyoruz. Bu da çok ciddi anlamda mağduriyetlere sebep veriyor. Bu bir fırsatçılık, ilkesizlik ve vicdansızlıktır. Dünyanın her yerinde hukuk kuralları bir mağduriyeti kabul etmemektedir. Hukukun olduğu her yerde mağduriyet kabul edilemez. Ülkemizin de ilgili emredici yasalarına göre asla bu mağduriyete sebebiyet verenlerin yaptığı bu eylemleri karşılıksız bırakmamaktadır. Gerek maddi manevi anlamda bu zararların tazmini ve gerek de cezalandırmaları için bir yola gidilmektedir. Bu anlamda bize başvuranlara tüketici mahkemelerinde dava açmak suretiyle işlemlerimizi sürdürmekteyiz. Şahitlerin bu anlamda ifadeleri ve yine varsa başka delilleri toparlayarak hukuki süreç başlar" dedi.

'UZMANLARINA DANIŞMADAN KONUT ALINMAMALI'

Diyarbakır Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Fırat Akçakmak ise konut alımlarında uzmanlara danışılması gerektiğini söyledi. Akçakmak, "Mevcut daireler zam alabiliyordu ve alıcı da bulabiliyordu. Ama hükümetin vatandaş için yaptığı faiz indirme politikasından dolayı konut stoku olmadığından, vatandaş da bir an önce 'konutumu alayım' derdine düştüğünden dolayı ikinci ellerde yüzde 25 ve yüzde 30, sıfır dairelerde de yüzde 30 ve 50 arası artış söz konusu oldu. Konut almak isteyenler mutlaka uzmanlara danışmalı" diye konuştu.

'İNSANLAR MAĞDUR OLMAYA BAŞLADI'

Kamu bankalarının sunduğu kredi desteğiyle ev almak istediğini anlatan Salih Em, konut fiyatlarında artış yapan fırsatçıları önlemek için yetkililere çağrıda bulundu.
 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 86
  • mişmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra emsal olsa ne olur. Devletin fırsatçılık ile alakalı acil bir birim teşkilat ne gerekiyorsa kurmalı. Yasa çıkarmalı. Eğer bunları yapmıyorsa TOKİ olarak her yerde kendisi inşaat yapmalı. Her türlü konuda fırsatçılık yapılıyor. 300 bine mal ediyor 600 bine satıyor. O zaman herkes işi gücü bıraksın müteahhitlik yapsın. Yapıyorda zaten.. Sanayici bile bu kadar kazanamıyor.
    Cevapla
  • lafaban 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç gözlüzlüyüz kardeşim, devletin ne suçu var onu kuranda biziz. Biraz akıllı, ahlaklı olunsa müslümanlığın gerekleri yerine getirilse hiç bir yerde sıkıntı çıkmaz.
    Cevapla
  • CİMER 3 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yazacağınıza CİMER e yazın. Şikayet formunu doldurup maliye bakanlığını seçin. Gerekeni yapsınlar
    Cevapla
  • Kastamonulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Konut satıcıları müteahhitler 50000 100000 üstüne koydular bunların beyanları iyi incelenmeli bu ülkeye büyük zarar, ekonomi nasıl canlanacak böyle, ivedilikle bir anda yüzde 20 yüzde 30 fiyatlar aşağı çekilmeli aslında daha fazla ama en azından diyoruz fırsatçılık yapmayın bu devletin faiz oranını indirmesini fırsat yazık ulan.. ülkemize oluyor canlanmıyor yapmayın fırsatçılık yapmayın bırakın bir tane ev alalım 30 yıldır çalışıyoruz fırsatçılar yüzünden ev alamadım Ankaradan. Kaldık öyle. Allah rızası için şu fiyatları yüzde 20 _30 aşağı çektirin, emlak sitelerini son 10 gündür takip eden orada fırsatçılığı görüyor... İnsanımız kaybetmesin kazansın...
    Cevapla
  • Hattori Hanzo 3 yıl önce Şikayet Et
    istersen bedavaya vereyim evi. içinide döşeyeyim. kastamonulusun angaradan niye ev alıyon. get memleketinden al orda yaşa. yatırım yapcan dimi. uyanık. hadi ordan. herkese bir milyon sana iki milyon dolar benim evim
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaki yapı bozuldu böyle satıcıların elinden ticaret yapma imkanlarını alıp yani papucunu dama atacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle