Erdoğan 'İstihdam kalkanı' adıyla son dakika müjdesini duyurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihdam kalkanı adıyla çok kapsamlı bir reform paketi hazırladık Ocak- Nisan 2020 arasındaki vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ekonomik faaliyetlerin azalması sebebiyle çalışanlarını ücretsiz iznine ayıran iş yerlerimize destek vereceğiz.

GİRİŞ 09.06.2020 19:47 GÜNCELLEME 09.06.2020 20:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstihdam Kalkanı adıyla yeni bir paketin milletin hizmetine sunulacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi döneminde işinden olanlar ve işverenlere de müjdeleri tek tek sıraladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

İSTİHDAM KALKANI ADIYLA ÇOK KAPSAMLI REFORM PAKETİ

Devreye aldığımız adımlar Türkiye'nin ekonomik açıdan ne kadar sağlam durumda olduğunu gösterdi. Özellikle istihdamda gerçekleştireceğimiz sıçrama ile bu kazanımları taçlandırmak var. Türkiye'nin istihdam kalkanı adıyla çok kapsamlı bir reform paketi hazırladık. İstihdam kalkanındaki amacımız işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmalarını sağlamaktır.

Kur saldırısı ve salgın öncesinden daha iyi bir istihdam seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışanlarını kısa çalışmaya geçiren işverenlerimize normalleşme desteği vereceğiz. Normalleşmeyi teşvik edecek mekanizma kuracağız. Kovid19'un istihdam üzerindeki etkilerini en aza indirip gayret edeceğiz.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİGORTASI

Kısmi ya da esnek çalışma alanında işgücü piyasamızı daha da verimli hale getirecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz. 25 yaş altındakilerinin istihdamını destekleyeceğiz. 25 yaş altı gençlerin, 50 yaş üzerinde olanların kolay şekilde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sağlayacak çalışmayı başlatıyoruz.

Bu sigorta ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınmasını sağlayacağız. Böyle çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecektir. Türkiye'nin istihdam kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Esnafı, küçük işletme, yatırımcılarımıza üretim, istihdam için uzun vadeli kaynak sağlayacak sistem kuracağız.

BAKANLIKLAR DETAYLARI AÇIKLAYACAK

Türkiye'nin diğer tarafta da istihdam kalkanı ile ilgili çalışmaların ayrıntılarını Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Hazime ve Maliye Bakanlığımız kamuoyuyla etraflıca paylaşacak. İstihdamı sürekli destekleyecek kalıcı bir atılımın desteklemek istiyoruz.

YORUMLAR 15
  • serkan80 3 yıl önce Şikayet Et
    Kredi sicilinde 5 yıl tutulan kayıt 2-3 yıla düşürülsün reis
    Cevapla
  • Sevgi Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    01.01.2020 tarihinden önce 0,99 dan kullandırılan konut kredileri yapılandırılmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İş yeri sahipleri ödüllendirilecek yine. İşçi aynı devam eskiden 50 TL gelen faturaya aynı kullanım olmasına rağmen 2 katı ödemeye. Asgari ücreti yükseltti faturaları da yukseltti. Kim kârlı oldu? Matematiği en güzel yaratan Allah gösterecek hepsine doğru hesap nasıl yapılır?
    Cevapla
  • vicdan 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın erdoğan millet sizden öncelikle süresiz nafaka, kadın beyanı esas, istanbul sözleşmesi, 6284, zina, lgbt, kadem, morçatı, yeşil feministler, adaletsiz adaletinizin düzeltilmesini ivedilikle bekliyor. geçin bu paketleri. sizin, akp nin, mhp nin sonu pk iyi görünmüyor. yolun sonu görünüyor.
    Cevapla
  • Türktorunuz 3 yıl önce Şikayet Et
    hocam rica ederim benim yorumlarımı atlamayn.2 yazdığımı reiste bilsinki milletin halinden haberdar edelimki gavura fırsat vermeyelim.bunu değil ikinciyi yayınlayın.ayrım yapmamalısınız.hain olan korksun biz Allahtan korkarız.ne ne değil biliyoruz adaletli bir istihtam istiyorum.yaş sınır benim yaş gurubunu mahfetti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle