Kurban kesim fiyatları açıklandı mı? Küçükbaş ve büyükbaş 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar?

2020 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Kurban kesim fiyatlarını açıklıyor. Geçtiğimiz yıl yani 2019 yılında kurbanlık fiyatlarını yurt içinde 890 TL, yurt dışında 725 TL olarak açıklamıştı. Peki bu yıl kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Kurban kesim fiyatları açıklandı mı? Küçükbaş ve büyükbaş 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kurban kesim fiyatları açıklandı mı? Küçükbaş ve büyükbaş 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar?
GİRİŞ 13.06.2020 10:02 GÜNCELLEME 13.06.2020 10:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı'na 2 aydan az bir süre kala 2020 kurban fiyatları büyük ilgi görmeye başladı. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan kurbanlık kesim fiyatları 2019 yılında yurt içinde 890 TL, yurt dışında 725 TL olarak duyurulmuştu. Peki zengin sayılabilecek kadar malı olana vacip olarak görülen 2020 Küçükbaş ve büyükbaş kurban kesim fiyatları ne kadar? 

 

2020 KURBAN KESİM FİYATLARI AÇIKLANDI MI?

2020 Kurbanlık fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Fiyatların açıklanması ile birlikte bu yıl ki Küçükbaş ve büyükbaş kurban kesim fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz'da başlayacak. 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

 

Kurban Bayramı Ne Zaman Başlayacak Ne Zaman Sona Erecek;

AFERE GÜNÜ: 30 Temmuz Perşembe
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN: 31 Temmuz Cuma 
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN: 1 Ağustos Cumartesi
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN: 2 Ağustos Pazar
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN: 3 Ağustos Pazartesi

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

TAKSİTLE KURBANLIK ALINIR MI?

Kurban, Allah’a yakınlaşma niyeti ile yerine getirilen bir ibadettir. Bu amaç ise ancak kişinin kendi mülkiyetindeki hayvanı kurban etmesi ile gerçekleşir. Mülkiyet, hayvanı bizzat yetiştirme, hibe veya miras yolu ile olabileceği gibi satın alma yolu ile de gerçekleşebilir.
Esasen vadeli satış caizdir.

Taksit ise, borcun ödenmesinin belirli birkaç zamana vadeli olarak geciktirilmesidir. Buna göre taksitlendirme yolu ile satın alınan bir mal, alıcının mülkiyetine geçtiğine göre, bu yolla alınan bir hayvanın kurban edilmesinde bir sakınca yoktur.

YORUMLAR 3
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartı ile taksit caiz değildir çünkü vade farkı yani faiz vardır
    Cevapla
  • Feyzullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Vade farkı faiz değildir kardeş
    Cevapla
  • Ahmt 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksitli alışverişlerde vade vardır alışveriş ayrıdır faiz riba ayrıdır bunları karıştırmayın lütfen peşin satılan mal ile veresiye satılan malın fiyat farkı mutlaka gözetilmelidir vardır
    Cevapla