Rus uzmanlar uyardı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok

Rus basınında Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler sonrası Türkiye ve Yunanistan'ın askeri gücünü karşılaştıran bir analize yer verildi. Rus basınına konuşan askeri uzmanlar, Türk ordusunun savaş uçağı, fırkateyn, denizaltı ve İHA üstünlükleri nedeniyle olası bir çatışmada Türklerin kazanma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Rus uzmanlar uyardı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok
Rus uzmanlar uyardı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok
GİRİŞ 08.06.2020 16:50 GÜNCELLEME 08.06.2020 16:50
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Son günlerde Doğu Akdeniz’de yaşanan Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili Rus gazetesi VZGLYAD’de çarpıcı makale yayınladı. Uzmanların görüşlerine yer verilen makalede olası bir savaş durumunda iki ülkenin üstünlükleri incelendi.

 

 

"TÜRKİYE DÜNYADAKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR"

Siyaset bilimci Stanislav Tsatsenko, VZGLYAD gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin dünyadaki ve bölgedeki konumunu güçlendirmeye çalıştığı ve bu yönde başarılı adımlar attığını belirtti.

 

 

TÜRKİYE, NATO'NUN 2. BÜYÜK GÜCÜ

Star.com.tr'de yer alan haberde Rus gazetesine konuşan askeri uzmanlar iki ülkenin silahlı kuvvetlerini karşılaştırdı. Türkiye’nin NATO’nun en büyük ikinci ordusu olduğunu belirten askeri uzmanlar Türk ordusunun 510 bin askerinin bulunduğunu belirtti.

"YUNAN ASKERİ BÜTÇESİ TÜRKİYE'NİN YARISI BİLE DEĞİL"

Son dönemlerde Türk ordusunun Libya’da ve Suriye’de başarılı askeri deneyim yaşadığını belirten Arsenal Otecheia dergisinin editörü Alexei Leonkov, Türkiye’nin her zaman olası bir çatışmaya hazır olduğunu söyledi. Leonkov, Yunanistan’ın ise uzun zamandır savaşta yer almadığını belirterek Yunanistan’ın Avrupa askeri sıralamasında 10. olduğuna dikkat çekti. Yunan ordusunun 160 bin askerinin bulunduğu söyleyen Leonkov 6 milyar dolarlık askerlik bütçenin Türkiye’nin yarısı bile olmadığını ifade etti.

"TÜRKİYE, SAVAŞ GEMİLERİYLE YUNANİSTAN'I GERİ BIRAKIYOR"

Yunanistan’ın 4 bin zırhlı muharebe aracı ve 390 adet savaş uçağına sahip olduğunu söyleyen Leonkov, "Türkiye'nin tankları da dahil olmak üzere 8.6 bin zırhlı aracı ve 470 uçağı var.” dedi. Leonkov, "Türkiye ayrıca savaş gemilerinde komşusunu da geride bırakıyor. Aralarındaki bir çatışmada, muhtemelen kendi başına hayatta kalamayacak " dedi.

"TÜRK ORDUSU YUNAN ORDUSUNDAN DAHA ÜSTÜN"

Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkanı Konstantin Sivkov, "Türk Hava Kuvvetleri ve Türk deniz filosu sayıca Yunan ordusundan daha üstün. Türk filosu denizaltıları, roketatarları ve firkateynleriyle oldukça güçlü” dedi. Yunan filosu önemli ölçüde zayıf olduğunu vurgulayan Sivkov, Yunan ordusunun üç kat daha az denizaltıya sahip olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'NİN İHA VE SEYİR FÜZELERİ ÜRETME YETENEĞİ VAR

Sivkov, “Türkiye'nin kendi askeri-sanayi kompleksi mevcut. Özellikle de uzun menzilli SOM seyir füzeleri üretme yeteneği var. Türkler havadan karaya fırlatılan füzeler ve tanksavar silahları geliştirdi. Ayrıca füzelerle donatılmış insansız hava araçları üretiyorlar, "dedi.

YUNANLARIN S-300'Ü TÜRKİYE'YE KARŞI YETERSİZ

17. yüzyıldan beri Türk ordusu sürekli savaştığını bu yüzden bazı gelenekler geliştirdiğini ifade eden Sivkov, Yunanistan'ın elinde bulundurduğu Rus S-300 sistemlerinin yeterli olmayacağını söyledi. Sivkov, acil bir çatışmada Türklerin kazanma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 148
  • İnşallah 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha zaman var.. Henüz yeterli teknolojik düzeyde değiliz.. İş sadece Yunan değil ki. Şu an yapıldığı söylenen silahlar ve araçlar seri üretme geçip yeterli sayıya gelince.. Suriye den mekke medineye kadar almak lazım..
    Cevapla
  • belli olmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye için riskler yükseliyor. türkiyeyi istemeyenler bu riskleri açıkça dillendiriyorlar. biz ağızımızı açmış beklerken adamlar gece gündüz çalışıyor. öyle savaşta ben yenerim ben savaşçıyım bunlar hikaye. kimin askeri daha eğitimliyse, hangi ülkede adalet daha iyiyse, hangi ülkenin silahları daha gelişmişse o kazanır. bizim elimizdeki tüm silahların aynıları belki daha da gelişmişleri başka ülkelerde de var. bunları bize düşmanlık yapanlarda satın alıyor. işte libyada mig29 her yeri vurdu geçti. düşüremediler. neden çünkü adamlar mig29ları geliştirmiş. senin daha jetihan bile yok. uzun menzilli füzen bile yok. bugün güvendiğin silahlara şu anda tedbir üretiyorlar.
    Cevapla
  • Kayaoglu ali 3 yıl önce Şikayet Et
    14 adayi aldilar bu kadar gucluylerse nerdeler Goren varmi Savasada hayir iki ulke komsu karslilikli dost olsalar silaha harcanan para bilime insanliga harcansa savasin her turlusune nahlet olsun baris huzur istiyorum
    Cevapla
  • İbrahim Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Barış, huzur öyle tek tarafın istemesiyle olmuyor. İki tarafında istemesiyle olur. İki tarafında istemeside ancak GÜÇLÜ ve CAYDIRICI bir orduya sahip olmak ile olur. Yoksa karşındaki fırsatını buldu mu affetmez.
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş yapabilen tek ülke Türkiye, bizim işimiz savaşmak
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    12 adalar bizim ilk ordan başlamalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle