Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor

Warren Buffett’ın tüm havayolu hisselerini satmasının yanlış olduğunu düşünenler kervanına ABD Başkanı Donald Trump da katıldı

Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor
Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor
GİRİŞ 08.06.2020 14:48 GÜNCELLEME 08.06.2020 14:48

Korona virüs pandemisi borsaları vurduğu dönemde elindeki bütün havayolu hisselerini satan efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın hata yaptığını düşünenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

 

 

Daha önce havayolu hisselerinde ralliyi doğru öngören para yöneticileri, bütün havayolu hisselerini satan Warren Buffett’ın büyük bir hata yaptığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ise beklenmedik bir şekilde iyi gelen istihdam verileri sonrası borsaların keskin yükselişi hakkında yaptığı konuşmada, Warren Buffett’a saygısının olduğunu ve hayatı boyunca haklı olduğunu fakat havayolu hisselerini satarak hata yaptığını söyledi.

 

 

Trump’a göre kayıplarını büyük ölçüde kapatan havayolu hisselerini Buffett’ın tutması gerekiyordu.

Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, krizden önce Delta Airlines’ın yüzde 11'i, American Airlines’ın yüzde 10'u Southwest Airlines’ın yüzde 10'u ve son olarak United Airlines’ın yüzde 9'una ait hisseleri elinde tutarken bu hisselerin hepsini Nisan ayında sattı.

Havayolu hisseleri ise geçtiğimiz hafta rekor seviyede toparlanma gösterdi. American Airlines’ın hisseleri geçtiğimiz hafta %77 oranında artarken ABD havayolu şirketlerinin oluşturduğu borsa yatırım fonu U.S. Global Jets ETF geçtiğimiz hafta %36 oranında yükseldi.

Buffett’ın tutmayı tercih ettiği Bank of America, Well Fargo ve American Express gibi finans hisseleri de yükselmeye devam ederken Berkshire’nın 81 milyar dolarla en çok elinde tuttuğu hisse olan Apple geçtiğimiz seansta %3’e yakın yükselerek rekor seviyesini geçti.