Bakan açıkladı! 10 millet bahçesi daha açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "13 millet bahçemizin açılışını gerçekleştirmiştik. 10 yeni millet bahçesini daha açacağız. İstanbul’da 2, Trabzon, Batman, Samsun, Sivas’ta açacağız.

Bakan açıkladı! 10 millet bahçesi daha açılıyor
Bakan açıkladı! 10 millet bahçesi daha açılıyor
GİRİŞ 05.06.2020 13:00 GÜNCELLEME 05.06.2020 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ve birçok ilimizde hizmete giren "Millet Bahçeleri" için önemli günlerinden birisi daha geldi çattı. İstanbul, Sakarya, Samsun, Batman, Sivas, Bursa, Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ'da yapımı tamamlanan Millet Bahçeleri açılıyor.

İşte Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları:

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın 5 Haziran Çevre Günü kutlu olsun. Depreme dayanaklı bir dünya, çocuklarımıza daha güzel şehirler bırakmak için çevre hassasiyetimizi artıracak çalışmalar yapalım istiyoruz. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız, 5 Haziran 2018'de milletimizle Millet Bahçeleri yapacağımızı, bizim yurt dışına gidip gıptayla baktığımız, 'Bizim şehrimizde niye yok?' dediğimiz millet bahçelerini 81 ilimize de yapacağını ifade etmişti. Aradan 2 yıl geçti. O süreçte 13 Millet Bahçemizin açılışını cumhurbaşkanımızın teşrifiyle yapmıştık.

Bugün öğleden sonra 17 millet bahçesini milletimize kavuştruyoruz. Toplam devam eden 204 millet bahçemiz var. Toplam büyüklüğü 45 milyon metrekarelik alanı teşkil edecek. Bunun yatırım değeri de 14 milyar lira. Projenin içinde göletler, kıraathaneler, kütüphaneler, kapalı otoparklar şehrin ihtiyacı neyse o ihtiyaçları yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün 10 tane millet bahçesini milletimizle kavuşturacağız.

Pandemiyle süreci milletimizle birlikte en az hasarla atlattık. Artık normalleşme süreciyle 7'den 70'e tüm milletimizi millet bahçelerimize bekliyoruz.

Ankara'da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bugün bir tören düzenleyeceğiz. Normalde Ankara'da devam eden 13 tane millet bahçemiz var. Tamamladığımızda Ankara'da ekolojik koridor oluşturacağız.

İklim değişikliğiyle ilgili tüm dünya mücadele veriyor. Bunu en aza indirmek için şehrin nefes alacak alanlarını genişletmek gerekiyor. Biz şehrin içindeki yatay anlamdaki yeşil alanlarını artırmak istiyoruz.

Ankara'da bugün açılışını gerçekleştireceğimiz projede şöyle bir durum var. Hergelen meydanı dediğimiz alanla Atatürk Kültür Merkezi alanını birbirine bağlayan, arada Gençlik Parkı, 19 Mayıs Stadyumu, AKM alanı akabindede Atatürk Orman Çiftliği alanını birbirine bağlıyoruz. Bu alan yaklaşık 7 kilometre. Ve bu alanda ekolojik bir koridorla şehrin nefes alacak, Central Park'ın bir kaçtanesini yapacak ve birbirine bağlayacak bir çalışma yapıyoruz. Yine güneyinde Gölbaşıyla İmrahor'u birbirine bağlayacak Kanal Ankara diye bildğimiz projenin hem Gölbaşın'daki ilk etabına başladık hem de İmrahor'daki etabına başladık. Bunlar bittiğinde şehrin hem kuzeyinde hem güneyinde şehirde ekolojik koridor oluşturacağız.

2023 yılına kadar ülkemizin yüz ölçümünün yüzde 17'sini korunan alan olarak ilan etmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan sıfır atık projemiz var. Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürüttüğümüz, 2023 yılına kadar tüm belediyelerimizle tüm atıkları değerlendireceğimiz projelerimiz var.

204 Millet Bahçesinden 23'ünü bugün açmış oluyoruz. Bir kısmı ihale, bir kısmı saha aşamasında. Bizim amacımız 2023 yılına geldiğimize 81 ilimizde 81 milyon metrekare alanı vatandaşımıza kazandırmak.

Artık sadece illerimizde değil, ilçelerimizde bile Millet Bahçeleri yapıyoruz. Anlayış bu noktada tüm Türkiye'de yaygınlaştı. Bizde bundan büyük mutluluk duyuyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde de tüm dünyaya bu anlamda mesaj vermek istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak ve inşaat çalışmaları devam eden Ankara Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapımını sürdürdüğü 207 millet bahçesiyle şehirlerde yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenecek törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yayımladığı videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefine kararlılıkla yürüdüklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılına, 2023'e doğru giderken, ülkemizin en prestijli projelerinden biri olan millet bahçelerimiz, 1000 yıllık şehircilik geleneğimizin bir yansıması, tabiatla şehirlerimizi ve insanımızı buluşturan bir köprü olacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc emeği geçen herkesten razı olsun inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
    Cevapla
  • Akliselim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri Belediyesi bu dönem yatisa gecti Uyandırır şunları. ..
    Cevapla