Sokağa çıkma cezası indirimli ödenebilir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Gelir Uzmanı Mehmet Erdem Delener, salgın sırasında ilan edilen sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere kesilen 3 bin 150 liralık cezanın peşin ödeme indiriminden yararlanarak 2 bin 362 lira olarak ödenebileceğini söyledi.

Sokağa çıkma cezası indirimli ödenebilir
Sokağa çıkma cezası indirimli ödenebilir
GİRİŞ 05.06.2020 10:08 GÜNCELLEME 05.06.2020 10:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gelir Uzmanı Mehmet Erdem Delener, indirimli ödeme için son tarihin 30 Haziran olduğunu belirtti. Delener, vergialgı sitesinde yayınlanan yazısında, idari para cezası uygulanan kişilerin, karar tutanağının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde sulh ceza hakimliğine itirazda bulunabileceğini dile getirdi.

 


ÖDENMEZSE NE OLUR?

Kolluk birimleri tarafından düzenlenen para cezaları mal müdürlüklerine ya da süreksiz vergi tahsilatına yetkili vergi dairelerine ödenebiliyor. İdari para cezası belediye tarafından düzenlemişse belediye birimlerine ödenmesi gerekiyor. Ödeme safhasına gelen ceza tutarı vergi dairesi tarafından tahakkuk fişi düzenlenerek kayıtlara işlenmişse interaktif vergi dairesinde borç bilgileri arasında gözüküyor. Bu durumda da banka kartı veya kredi kartı ile ödenebiliyor.

Delener, idari para cezasının ödeme süresi karar tutanağının tebliğinden itibaren bir ay olduğunu belirterek, gecikme zammı işlemediğini ancak ödenmemesi durumunda cezanın tahsili amacıyla borçlunun sahibi olduğu menkul ve gayrimenkullere haciz uygulanabileceği uyarısını yaptı.

YORUMLAR 9
  • Deli Oğuz! 3 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar da indirim yaparsaniz kim takar ? daha da arttırmak lazım akli basinda insan laftan anlar!
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    valla ünv mezunu oğlum 27 yaşında ceza yemiş bende memur emeklisiyim maaşımda o kadar ne var nede ödeyeyim çocuğa ayda 250 tl harçlık veriyorum ne var nede vereyim ikimizide atın içeri hiç olmasa mutfak masrafindan kurtulalim
    Cevapla
  • yok 3 yıl önce Şikayet Et
    kanunu ihlal ederken iyi. sonra ağla. yok öyle yağma.ö de ye cek sin.
    Cevapla
  • ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    işte bu çok saçma biz evde oturalım adamlar gezsin ceza yesin birde indirimli ödesin
    Cevapla
  • E.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence görevli memurlara hakaret yağdırarak kafa tutanlar hariç diğerlerin cezaları af edilmeli. Çünkü günlerce dışarı çıkmadan içeride durmak hakikaten zor bir iş.
    Cevapla
  • yorumcu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    cezalar affedilirse kimse kanunları tınmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle