Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamlesi sonrası Yunanistan AB'ye koştu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol ve gaz arama planlarına ilişkin olarak AB yönetimine bir mektup gönderdiği açıklandı. Miçotakis mektupta, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliği daha da tırmandırmaya çalıştığı uyarısında bulundu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamlesi sonrası Yunanistan AB'ye koştu
Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamlesi sonrası Yunanistan AB'ye koştu
GİRİŞ 04.06.2020 20:33 GÜNCELLEME 04.06.2020 20:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Doğu Akdeniz'de Türk karasuları dışındaki petrol arama sahalarına ilaveler için yaptığı başvurunun ardından Yunanistan Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne şikayet etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'a yazdığı mektupta, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliği daha da tırmandırmaya çalıştığı uyarısında bulundu.

Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas Perşembe akşamı Atina'da yaptığı açıklamada, "Ankara'nın taktiği sadece bir Yunan-Türk krizine değil, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde de kapsamlı bir krize yol açacaktır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

TPAO, Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında yedi adet ilave petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, TPAO'nun sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaşmıştı.

YORUMLAR 13
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    AB yi dahi Doğu Ak Deniz de olanlar ilgilendirmez Kıbrıs Rum Kesimi haricinde neleri var o bölgede karışacak ama Türkiye ve Libya KKTC nin komple sınırı bu bölgede en fazla yolcu gemileri için yada çevre için konuşmaya hakları olabilir gerisi onları pek ilgilndiren meseleler değil problemin fitilini Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesininin yapmaya çalıştıkları olaylar ateşledi o yüzden haksızlık yok ortada
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    yunan kendisi Çalma azminde, Çalamayınca şikayet ediyor.
    Cevapla
  • muhasebeci 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki yunanları napcaz
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün meclisteki üç tanesi yakalandı. Bir sonraki seçimde de bu millet sandıkta temizleyecek inşallah. 2023 az kaldı sabret be kardeş.
    Cevapla
  • Karagöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki babasinin Mali.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman cürümün kadare konsusacaksin koinusmadandsa bin defa düsüneceksin AB nin ac rezilleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle