Yerli motorlu zırhlılar 2021’de

Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilecek yerli motorlar bu yıl ortaya çıkacak ve 6x6 ve 8x8 zırhlı kara araçlarında gelecek yıldan itibaren kullanılmaya başlanacak.

Yerli motorlu zırhlılar 2021’de
Yerli motorlu zırhlılar 2021’de
GİRİŞ 04.06.2020 12:01 GÜNCELLEME 04.06.2020 12:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilecek ve yerli motordan güç alan 6x6 ve 8x8 zırhlı kara araçları 2021’de kullanılmaya başlayacak. Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında üretilecek 100 adet 6x6 ve 8x8 araç için platform ve motor geliştirme çalışmaları sürdürülüyor. FNSS Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Nail Kurt, ilk kez yerli motorların kullanılacağı projeye ilişkin bilgiler verdi.

 

 

TÜMOSAN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Proje kapsamında Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenici Sözleşmesi imzaladıkları TÜMOSAN’ın bu araçlara uygulanabilecek bir baz motoru olduğuna işaret eden Kurt, bu motorun gücünün artırılması, askeri bir ürün haline getirilmesi ve test edilmesi konusunda çalışıldığını söyledi. TÜMOSAN’ın belli bir noktaya geldiğini dile getiren Kurt, sonrasında birlikte bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) oluruyla sözleşmenin imzalanmasıyla 6x6 ve 8x8 araçlara yönelik motorun hazırlıklarının yapılmasına geçildiğini bildirdi.

 

 

DESTEĞE HAZIRIZ

Türk savunma sanayisinin önemli bir parçası olmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Nail Kurt, savunma sanayisinin bu kadar öne çıkmasının, ürün gamı anlamında ihracat başarılarının sektöre çok fazla misyon yüklediğini söyledi. Kurt, 1500 beygir bir tank motoru yapabilmek için de ciddi anlamda bilgi birikimi ve sanayi geçmişi gerektiğini söyledi.

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmetli Erbakan hocanın emaneti olan TÜMOSAN’dan razı olsun ama FNSS’in %49 İngiliz ortaklı olması ileride bizim için sorun çıkartmaz mı ? Bilmediğim için soruyorum. Tek sorunumuz artık tank ve uçak motoru. TEİ TS1400 helikopter motorlarını yaptı, testleri devam ediyor 1-2 sene içerisinde Atak’lar, Gökbey’ler Türk motorlarıyla uçacak ve ihraç engeli kalkacak. Altay için neden TÜMOSAN, 126 yıllık geçmişi olan 1000 beygire kadar motor üreten TÜLOMSAŞ ve BMC Power birlikte çalışmıyor ? Daha hızlı sonuç alamazlar mı ortak çalışsalar ?
    Cevapla
  • turbojet motora 3 yıl önce Şikayet Et
    insallah ayni mujdeli haber su an sona yaklasilan ve hizi 1 mach olan motorun TFX ve hurjetlere takilacak en az 4-6 mach hizinda ve uzun omurlu yerli jet motorumuza
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah..
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Motor yapmak hem maliyetli , hem de yoğun bilgi gereken bir iş , umarım şamzuman konusunda da Tümosan gerekli isterleri karşılar
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gayemiz zaten yoğun bilgiyi başarıp üretmektir.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalın yerli motorlu birde araba fabrikası açın 2.fabrika olsun biz alırız inşaallah
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile yerli milli üretenlerimizden, devlet kuruluşlarımız, özel sektör kuruluşlarımız, bütün üniversitelerimiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz, başta savunma sanayi alanlarımız ve sağlık savunma sanayi alanlarımız olmak üzere diğer bütün alanlarda çokça yerli milli üretimler, tecrübeler ve ARGE'ler yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle