Tarım Kredi'den online satış için yeni karar

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla Tarım Kredi ürünlerini dijital pazar üzerinden de satacaklarını bildirdi.

Tarım Kredi'den online satış için yeni karar
Tarım Kredi'den online satış için yeni karar
GİRİŞ 03.06.2020 18:36 GÜNCELLEME 03.06.2020 18:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Kredi'nin her geçen gün tarımsal ve hayvansal ürün pazarındaki yetkinliğini artırdığını söyledi. 

Tarım Kredi olarak hem kendilerinin bizzat açtıkları marketlerle pazara girdiklerini hem de yeni paydaşlar edindiklerini belirten Poyraz, "Hem market açıyor hem de 20 binin üzerinde markete ürün veriyoruz." dedi.

Poyraz, Nişasta Sanayicileri Derneği ile protokol imzaladıklarını ifade ederek, yıllık 1 milyon 600 bin ton civarındaki mısırı onlar adına alacaklarını ve sonraki dönemlerde onların sipariş ettiği ürünleri çiftçiye sözleşmeli üretimle ürettireceklerini dile getirdi.

Böylece ürün alım kabiliyetlerinin de her geçen gün arttığına işaret eden Poyraz, şöyle konuştu:

"Bu sene 2,5 milyar liralık ürün alım hedefi koyduk. Orta vadede hedefimiz 5 milyar liralık alım yapmak. İnşallah önümüzdeki dönemde bu hedef daha ileri taşınacak. Bir tarafta tüketim, bir tarafta üretim pazarı var. İki pazar arasındaki planlamanın düzgün yapılması, arz ve talebin örtüşmesi için esas rol alması gereken yapılar kooperatif yapıları. Türkiye'de kooperatif yapıları güçlendikçe üretici ve tüketici arasındaki bağ da güçlenecek. Üretim plansızlığından kaynaklanan mağduriyetler minimum seviyeye inecek. Bu planlama pazarla olan bağın kooperatifler vasıtasıyla kurulmasıyla mümkün olacak."

Şu anda 93 markete ulaştıklarını ifade eden Poyraz, 2021 sonu itibarıyla 500 market hedefine ulaşacaklarını belirtti.

ONLİNE SATIŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Poyraz, dijital pazar projesine ilişkin çalışma yaptıkları bilgisini de vererek, "Online satış için hazırlığımız var. Önümüzdeki aylarda eksiklerini tamamladıktan sonra, hızlı şeklide Tarım Kredi ürünlerini dijital pazar üzerinden de satacağız." ifadelerini kullandı.

Bu projeye öncelikle büyük şehirlerden başlayacaklarını vurgulayan Poyraz, şunları kaydetti:

"Buralarda lojistik imkanlar ve nüfus yoğunluğu daha fazla. Pazar noktasında, pazarın test edilmesi anlamında ölçek ne kadar büyükse daha gerçekçi veriler ortaya koyuyor. Şu anda yazılımı noktasında hazırlıklar yapılıyor. Sonra lojistik aşamaları gelecek. Yıl bitmeden hizmete açılmasını hedefliyoruz. En kısa sürede lojistik altyapı tamamlandıktan sonra ürünlerimizi sadece marketlerde değil, dijital platform ile de tüketiciye ulaştırmaya başlayacağız."

YORUMLAR 8
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli online satış
    Cevapla
  • Ohal Obası 3 yıl önce Şikayet Et
    Serbest piyasa kadar çabuk hareket edemiyorsunuz, dost acı söyler, fiyatlarınız şu anda pazardan ve marketlerden en az ,%33-%50 daha pahalı, Mesela Kiraz sizde 12,95 ₺ Pazar da 6 ₺, Allah yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
  • Burhan Çelikoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın poyraz çok sağlam adımlarla ilerliyorsunuz bir üretici olarak teşekkür ederim
    Cevapla
  • konyali 3 yıl önce Şikayet Et
    süper bir karar piyasada artık tahıl urunlerinde herkez kafasina göre fiyat yükseltemeyecek
    Cevapla
  • gazete okur 3 yıl önce Şikayet Et
    çok isabetli bir karar, tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle