Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama

Kamu bankalarının düşük faizli finansman desteği içeren paketlerinin sonrasındaki fiyat değişimleri hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kerem Alkin eski kredilerin yapılandırılmasıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
GİRİŞ 03.06.2020 17:35 GÜNCELLEME 03.06.2020 17:45
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Kamu bankaları tarafından açıklanan tarihi kredi paketi sonrası vatandaşlar tarafından en çok merak edilen eskiden çekilen daha yüksek faizli kredilerin yapılandırılıp yapılandırılmayacağı oldu. 

 

 

Prof. Doktor Kerem Alkin, hem kredi paketiyle hem de yapılandırmayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

BANKACILIK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

 

(Toplantı hakkında) Sosyal medyada bir veriyi paylaşmıştım. Genel manada bakıldığında ABD'de reel sektör finansmanında Avrupa'da alıştığımız kültürün aksine çok düşük orana sahip. Sermaye piyasası araçları olmak üzere ABD'de reel sektör kuruluşlar yatırım yapmaları gerektiğinde banka kredileri dışındaki farklı finansman paketlerini kullanmaktadır. Avrupa'ya geldiğimizde biz de bir parçasıyız. Bankacılık sektörünün bir ağırlığı söz konusu. Yüzde 80'e yakın. Avrupa'daki ülkelerin tümünde reel sektör finansmanında bankacılık sektörüne önemli görev düşüyor. Sayın Bakanımız da tüm Türkiye'deki bankalara reel sektör ve tüketici finansmanıyla ilgili yerine getirmeleri konusunda uyarıları söz konusu oluyor. Bugün de bankalar nasıl daha pro-aktif davranabilir, nasıl desteklenebilir bunları ifade edebiliriz.

FIRSATÇILIĞA DİKKAT

 (Kredi paketi hakkında) Önemli bir ülkeyiz. Ancak maalesef reel sektörümüzün, işletmelerimizin, KOBİ ve büyük firmalarımızın fiyat belirleme alışkanlıkları problemli. Mal ve hizmetleri piyasaya sürerken fiyat belirlemede fırsat değerlendirme alışkanlıkları bir türlü halledemedik. Bakanımızın vurguladığı nokta bu. Bu alışkanlıkları kırmamız gerekiyor. Yerli ham maddeyle üretim yapmasına rağmen ürününün fiyatını dolar ve euro cinsinden belirleyip, tüketiciye mal satan işletmelerimizin olduğu bir dünya görüyoruz. Bu da enflasyonla mücadelede sorunları beraberinde getiriyor.  Kamu bankalarımızın böyle fırsatçılık peşinde koşan firmalarla bu önemli destek paketinde işbirliği yapmayacağını, ancak fiyat değişikliği yapmayan, bu imkanı tüketicilerine yansıtacak yerli ve milli firmalarla işbirliği yapacağını söylemeli. Bakanımız da kamu bankalarının bu tutumunu tebrik etmişti.

ESKİ KREDİLER YAPILANDIRILACAK MI?

(Yapılandırma hakkında) Bankacılık sektörümüzde uzun vadeli kredi süreçlerinde faiz değişikliği olmuşsa, bankalarımız genellikle müşterisiyle olan dialogu iyi tutmak için daha önceden kullanılan kredilere yansıtırlar. Bankalarımız yine müşterileriyle olan diyaloğu her zamanki gibi atacağına eminim.

KAYNAK: CNN TÜRK
YORUMLAR 70
  • Sssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerde düşük faiz ziraat ve vakıfa bakıyorum eski faiz oranları devam ediyor
    Cevapla
  • edmond dantes 3 yıl önce Şikayet Et
    yapılandırmalar kesinlikle konut kredisi için yapılmamalı. şuanda en acil ihtiyaç 2 oranlarında faizle ihtiyaç kredisi almış ve taksitleri yüksek olan vatandaşa uzun vadeli şuanki güncel düşük faiz oranı dahi olur ama limitler artırılarak vade uzatılarak taksit miktarı düşürülerek derhal yardım edilmelidir. bu kişiler batmanın, inteharın, hastalık sahibi olmanın, boşanmanın eşiğindedir. işte bu yüzden konut kredisinden üç beş kar edeyim diyenlerden daha ölümcül derecede önemlidir ihtiyaç kredilerinin uzun vadeli yapılandırılmaları
    Cevapla
  • Adıyaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yapılandırma olsun.iki ay önce ev kredisi çektim.kendimi çok kötü hissediyorum.
    Cevapla
  • Aykut 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyt mağdurları da müjde bekliyor
    Cevapla
  • Savaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat katılımdan konut finansmanı almıştım, katılım bankaları da yapılandırsın :(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle